Wat zijn de kenmerken van Apartheid?

Hieronder volgen enkele kenmerken van Apartheid.

 1. Een aanzienlijk deel van de overheidsbanen zijn in de praktijk niet toegankelijk voor leden van bepaalde bevolkingsgroepen (ook in de media, rechten, justitie, politiek, klachtencommissies, schoolleiding, bouw & architectuur, culturele instellingen, acteurs & filmmakers, journalistiek & mediamensen etc.). Je kan 10x meer talent hebben als alle anderen, je komt er niet tussen.
 2. Misdaden gepleegd tegen de benadeelde groepen worden door het justitieel apparaat niet of minder aangepakt, anders dan diezelfde misdaden gepleegd tegen de bevoordeelde groepen. En omdat de bevoordeelde groep dit weet, worden zij in zekere zin aangemoedigd om.
 3. Het komt voor dat leden van de benadeelde groep onterecht beschuldigd zijn van een misdaad en hiervoor veroordeeld worden. Ook degene die hier weet van hebben, laten het gebeuren. De praktijk wordt min of meer geaccepteerd. Dit gebeurt niet alleen bij zwarten in de Westerse maatschappij, maar bij een grotere populatie inclusief autochtonen die een keurige baan hebben. U weet dat niet.
 4. Overheidsmiddelen worden veelal ingezet ten gunste van de bevoordeelde groepen van de bevolking, zoals subsidies, aanleg van infrastructuur in wijken, studerende kinderen die prachtige antikraakwoningen krijgen, vergunningen voor van alles. U heeft het niet. Maar u betaalt er aan mee.
 5. Alle erebaantjes en banen met een sterke sociale status gaan naar leden van de bevoordeelde groep. Dat geldt in het bijzonder voor banen waardoor iemand een aanspreekpunt wordt voor het publiek.
 6. Alle grote prijzen, van sport tot zangwedstrijden, worden in de regel gewonnen door leden van de bevoordeelde groep. Het zou zelfs voor de hogere loterijprijzen kunnen gelden. Al hebben uw kinderen alle talenten van de wereld en oefenen ze iedere dag, zij zullen op nationaal niveau weinig kans maken. Op tv zullen ze nooit te zien zijn, als u niet tot de bevoordeelde groep behoort.
 7. Sociale isolatie als middel om groepen mensen te manipuleren. Niet mee mogen doen, zonder een argument gehoord te hebben over het waarom. Word maar eens lid van een politieke partij. Ga eens naar een bijeenkomst. U zult zachtjes worden buitengesloten, ongeacht wat u hen te bieden hebt.
 8. Leden van de bevoordeelde groepen hebben toegang tot “inside informatie” die voor leden van de benadeelde groepen verborgen blijft. De benadeelde groep krijgt propaganda te horen in de media, op scholen en van instanties (misinformatie).
 9. Leden van de benadeelde groepen worden over het algemeen overladen met werk en daarvoor onderbetaald.

Apartheid hoeft niet per definitie expliciet verwoord te zijn in de wet. Sterker nog, Apartheid is effectiever wanneer de benadeelde groep er geen weet van heeft. Het gaat erom, dat een deel van de bevolking dermate andere mogelijkheden heeft als een ander deel van de bevolking, waarbij prestaties, inzet, talenten of opleiding van de benadeelde groepen irrelevant blijken. Discriminatie is geinstitutionaliseerd in deze systemen van Apartheid, expliciet in regelgeving of gewoon stilzwijgend. In dat laatste geval merkt u het wellicht aanvankelijk niet eens. Voorbeelden van Apartheid zijn de systemen in Zuid-Afrika, maar ook communistische landen hadden veelal een vorm van Apartheid (wie is er lid van de partij?). En wat herkennen we in ons eigen Nederland?

About maudoortwijn

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in Maatschappij. Bookmark the permalink.

10 Responses to Wat zijn de kenmerken van Apartheid?

 1. Soestdijk aan de dijk gezet says:

  in that case, the Netherlands is apartheid nowadays.
  there really is a divide between those related to the masons and the rest of the ppl

 2. buurman bart says:

  als je geen metselaar bent, wordt je waarschijnlijk niet eens toegelaten tot de bouwkunde of mediaopleiding op een medische opleiding ofzo. Reken maar dat je geen chirurg kan worden als je geen bouwman bent. ook professor is dan niet mogelijk. iedereen op tv en in den haag de politiek heeft dezelfde achtergrond,

  metselarij. en dat zijn geen nederlandse normen en waarden. dat is midden-oosten en afrika wat daar zit, ook als ze eruit zien als nederlanders. zij hebben de normen en waarden van het midden-oosten van 1000 jaar geleden. die geloven in slavernij, apartheid, vrouwenhaat, geweld, liegen en bedriegen, roven wat je roven kan. dat zijn niet de normen en waarden waarmee westeuropa de enorme welvaartsgroei kon opbouewen de afgelopen 300 jaar. een vrouw die alleen over straat loopt vraagt erom verkracht te worden. dat zeggen ze niet hardop waar normale mensen bij zijn maar het is wel wat ze alleemaal onderling denken serieus ook die linkse praters op tv die denken er zo in het echt over. al die linkse praat is nep om ervoor te zorgen dat de mensen be;asting willen blijven betalen van immers van uw belastinggeld worden hele goede dingen gedaan voor lieve zwakke mensen, het wordt heus niet gebruikt voor de verkrachtingsbehoefte van luie aso s met namaak banen die geen zin hebben om te werken maar wel vooraan willen staan in alles.

 3. NN at Tros bananen says:

  maud jij had toch ook dat rechters “je” tegen je zeiden?
  maar zichzelf voorstelden als “meneer” zodat ze willen dat je wel u zegt?

  dat is toch werkelik een genant gebrek.
  kinderachtig ook. ada boy.

  wat denk je dan? ik heb ooit een sollicitatie gehad waarbij de interviewer me een koekje gaf en express direct daarna een vraag stelde (je neemt een minimaal hapje strategisch al, want wilt niet sputteren, dan kom je er wel uit). dan kijk je toch neer op zo iemand. snotjoch was het ook. zij denken dat ze jou hebben maar het is kleuterschool niveau voor tuig. heb je een keurige cv opgebouwd gaan zij je zo behandelen. daar wil je niet tussen zitten.

 4. NN says:

  er zijn 3 manieren om bij de “elite” te kunnen horen

  1. je bent geboren uit een adelijke pa of ma of beide (of groene boekje = idem)
  2. je bent joods
  3. je doet acief mee met de kinderhandel of mensenhandel

  ongeveer 3% van de bevolking valt hieronder
  het zal u niet verbazen als blijkt dat zij het minst presteren qua werk en het meeste een baantje toegeschoven krijgen mensenhandel is het belangrijkste wat ze doen.

  het is vrij makkelijk, als je hele hordes hebt die mee willen doen en bereid zijn gewone burgers te martelen en te isoleren tot ze geen kant meer op kunnen. voor hen is dat normaal. stalken. terreur.

  de hoogste status krijg je, als je werkelijk NIETS KAN, maar wel bereid bent wat kinderen bij elkaar te fokken. en die kinderen worden dan geofferd (mishandeld, verkocht, dood gemarteld). als je dat met je eigen kinderen laat doen en daarna jankend op tv komt vertellen dat het zo erg is als je kind vermist is en die onzekerheid als moeder (of vader). dan ben je een held in die kringen. natuurlijk kijken ze intens op je neer, maar ze zullen zeggen dat je fantastisch bent. die kinderen worden eerst jarenlang omringd door gajes die hen laat weten dat ze geofferd gaan worden en dat zij dat HEEL GAAF VINDEN. dat is hun humor. mensen dood martelen en daar keihard om lachen.

  om in de media als elite genoemd te gaan worden, moet je meedoen met de mensenhandel en kinderhandel. dat zeggen ze u niet maar dat is wat satanisme is. mensen (kinderen) dood martelen in groepsverband. zijzelf vinden zichzelf heel stoer als ze dat doen. groepen tegen 1 persoon alleen.

 5. NN says:

  us against them. they write it like that.
  the hard workers who became victims
  all the rest of europe, all of them are wrong.
  all of europe is complicit in the genocide against jews.
  true story.

  https://forward.com/scribe/392689/all-of-europe-was-complicit-in-the-holocaust/

  i am going back to germany now.

 6. NN says:

  All Of Europe Was Complicit In The Holocaust
  January 24, 2018
  Read more: https://forward.com/scribe/392689/all-of-europe-was-complicit-in-the-holocaust/

  In the build-up to International Holocaust Remembrance Day on January 27, 2018, people will line up to say that we must never forget. But the world has long forgotten. In fact, the world never really remembered.

  Denial is not peripheral; it is rife. There is firstly outright denial, the received wisdom in many parts of the world. According to the 2014 Anti-Defamation League (ADL) survey of more than 50,000 people in 100 countries, almost two in three people in the Middle East and North Africa think the Holocaust “is either a myth or has been greatly exaggerated.”

  In Europe meanwhile, outright denial does certainly exist, but only at the admittedly growing political fringes. Here more sophisticated forms of denial, borne out of a desire to preserve the continent’s self-esteem, are nevertheless hardwired into the collective mindset and have permeated language.

  Read more: https://forward.com/scribe/392689/all-of-europe-was-complicit-in-the-holocaust/

  WHEN THEY HATE US SO MUCH, WHY NOT LIVE IN THE MIDDLE EAST? EITHER YOU LIKE IT HERE OR YOU HATE US. “BORN OUT OF A DESIRE TO PRESERVE THE EUROPEAN SELF-ESTEEM” ? LIKE THAT IS SOMETHING BAD? WE HAVE AN AMAZING CONTINENT. THE BEST IN THE WORLD. THATS WHY YOU ALL WANT TO LIVE HERE.

  WE ALL KNOW IT WERE 100% CERTAIN NOT 6 MILLION. THAT IS A FACT. HE NUMBER IS 100% CERTAIN NOT RIGHT. BUT A FACT WE ARE NOT ALLOWED TO SAY, BECAUSE LAWS HAVE BEEN ADJUSTED SO NOBODY CAN DISCUSS ANYMORE WHAT HAPPENED. THAT IS UN-EUROPEAN. WHY DONT YOU WANT OUR PEOPLE TO DISCUSS OUR HISTORY?

 7. nameless works says:

  Apartheid works perfectly, when the discriminated group is unaware how it works.

  We see this in Amsterdam for instance, when people are smiling and saying hello so kindly
  they insist on being kindly greeted. But in reality these same people are aggressively involved in discrimination, robbing the neighbors, suppression and aggression and rape and stalking and torturing people… smiling. Because as long as they are smiling and politely saying “hello” …. Way too many people will not believe they are involved in genocide. With behavior of the nazi’s we expect to see a certain picture. So they are trained to do the same, while politely smiling.

  Behave like the worst criminal and then turn around and smile to the public walking by.

 8. nameless works says:

  shall we give it a name? “mestelaars”

  on another topic
  nobility, jews, politicians, government officials, media, banks, med’s, criminals and psychopaths

 9. nameless works says:

  just turn on your tv and tell me
  is this the average person in your country?
  or is this a subgroup?

  with more hatred, and not that beautiful, nor that talented
  compared to what you would expect in a real market
  it is not a normal competition for who gets to be on tv
  you get to be on tv when you have shown you are more than just “a bad ass”
  total morally sell-out any humanity you have left in you
  then you will get to be on tv

 10. just me not on tv says:

  me ben het akkoord met wat is gezegd
  het is niet goed

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s