Bewijs dat onopvallende lui op tv komen? Standaard gezichten, zoals Kamerlings? 13 in dozijn? Of toch niet? – BREAKING? –

Overal komen we dezelfde gezichten tegen in de media. Zijn het standaard gezichten (gemiddelde mensen)? Of is er iets anders gaande?  

In 1983/1984 tourde de Hollandse jongensband “The Shorts” met “Comment ca va” door heel Europa. Het was een grote hit en iedereen kende dat liedje.

 

Foto’s: Hans van Vondelen, in de tijd van “The Shorts”. 

 

Hans van Vondelen 

In dat jaar nam Antonie Kamerling een tussenjaar na het VWO, om daarna pas Rechten te gaan studeren in Amsterdam. Dat zeg ik, omdat we zijn gezicht op meerdere plaatsen al lijken te zijn tegen gekomen, zoals Manuel Schadwald. Heeft Antonie echt een typische Germaanse kop? Antonie Kamerling lijkt namelijk ook sprekend op Hans van Vondelen, de zanger van “The Shorts”. Het grappige is, hij lijkt zowel sprekend op de jonge Hans van Vondelen als op de Hans van Vondelen anno nu. Want Hans van Vondelen is gewoon alive and kicking.

Kijk voor de grap eens.

 

Links Antonie Kamerling. Rechts Hans van Vondelen. 

 

Vergeet de uitstraling/kleur en gezichtsuitdrukking. Het gaat puur om de vorm van het gezicht. Dezelfde neus, inclusief vorm van de neusgaten. Exact dezelfde oren. Ook de ogen lijken. De neus begint tussen de wenkbrauwen en steekt tussen de wenkbrauwen al relatief veel naar voren.

 

Een knullig “How are you doing?”  en iedereen is op het verkeerde been gezet. 

Antonie_Kamerling_(4)

Frappant toch? Als je de recente video’s van de ouwere zanger Hans ziet, denk je geen seconde aan Antonie Kamerling. Toch zou hij de perfecte acteur zijn geweest om hem te spelen, mocht er ooit een film gemaakt worden over de jongensband “The Shorts. Bekijk gerust de video van 1983 met “Comment ca va”. Het is sprekend de jongere versie van Peter Kelder …  Antonie Kamerling zag er als Peter Kelder ook zo uit, zeker in het begin. Hans van Vondelen draagt echter een bruine foundation en heeft donker haar.

 

 

We hadden al gezien, dat Antonie Kamerling ook een perfecte match was voor een casting van Manuel Schadwald. We komen kennelijk telkens dezelfde gezichten tegen? Kennelijk worden voor televisie-uitzendingen toch telkens dezelfde types geselecteerd? Want ook in het dialect van de jonge zanger Hans van “The Shorts”, horen we het Gooise accent dat zo herkenbaar was bij Kinderen voor Kinderen. Geen Leids accent.

Overigens is het zo, dat veel lui in de tv-wereld (BN-ers zo u wilt) het uiterst vermakelijk vinden een pruik op te zetten, geheel andere kleur make-up op te doen, en dan een lied te zingen dat niet hun stijl is, liefst op een aanstellerige manier. Zo had David Bowie ook meerdere alterego’s. Vinden ze zelf vaak leuk om te doen. Een andere kledingstijl en het plaatje is compleet. Vinden ze lachen. Maar dat hoeft hier niet aan de hand te zijn. 


 

Dochter

Helemaal apart is, dat de dochter van Hans van Vondelen van The Shorts, sprekend lijkt op Antonie Kamerling toen hij die leeftijd had. Hieronder drie foto’s van de dochter van Hans.

 

Lieke dochter Hans van Vondelen

 

In de documentaire over Antonie Kamerling zijn jeugdfoto’s te zien. Vooral de ogen, tanden (linkerfoto Antonie) en oren (rechter foto Antonie) zijn kenmerkend en gelijkend. Het verticale kuiltje in de wangen (volwassen Antonie) heeft zij ook.

 

De Club van Sinterklaas & Geblaf op de PakjesbootDe dochter van Hans van Vondelen (drie foto’s boven) draagt relatief bruine foundation make-up. Op de foto’s lacht ze consequent met de mondhoeken naar beneden. Door een bepaalde gezichtsuitdrukking consequent te houden, krijgt iemand een zekere (in dit geval brutale) uitstraling.

Om nog een voorbeeld te noemen. Het meisje dat wij kennen als Vlinder Kamerling in de media, draagt lichte foundation en is iets blonder. Zij lacht meestal niet of alleen verlegen. Zij heeft daardoor een heel andere uitstraling. De vorm van het gezicht is echter gelijkend.

 


 

Het meest recente optreden van Hans van Vondelen online te zien: mei 2016.  


 

Hans Stokkermans 

En wat dan helemaal toevallig is, dat is de gelijkenis van ook broer Kristiaan Kamerling (jongere broer van Antonie) met Hans Stokkermans. Hans Stokkermans was de bassist van de band “The Shorts”. Hieronder ziet u links een recente foto van Hans Stokkermans. Rechts een foto van Kristiaan Kamerling (2010), naast Isa en Onno Hoes.

We zagen al eerder, dat Kristiaan Kamerling lijkt op Dagomar Deelstra, de studiegenoot van Maud in Groningen. Maar nu blijkt hij ook te lijken op het bandlid van Hans van Vondelen, namelijk Hans Stokkermans van “The Shorts” toen. Dus twee bandleden van The Shorts lijken op de twee broers van de familie Kamerling? Dat is apart.

 

Links Hans Stokkermans van The Shorts. Rechts Kristiaan Kamerling, broer Antonie. 

Een eivormig gezicht. Stevige lange wenkbrauwen, die iets naar beneden lopen. Een ronde kaaklijn. Dezelfde neus. Dezelfde vorm van de ogen. Het rechteroog (voor u links) iets hoger in het gezicht als het linkeroog. Het rechteroog iets meer dicht geknepen door het bovenste en onderste ooglid en het oog loopt wat schuiner naar beneden. De rechter neusvleugel, voor u links, zit bij beide heren iets lager vergeleken met de linker. De vorm van de neus is gelijkend voor Hans en Kristiaan. Hans Kristiaan? Maar wij geloven niet meer in sprookjes.

Die Kamerling familie toch. Allemaal van die standaard gezichten? Komen we dezelfde gezichten daarom overal tegen? Of -misschien- hebben zij verkleedpartijtjes als hobby? Zou het kunnen, dat Kristiaan en Antonie samen onder een andere naam in dat bandje “The shorts” hebben gezeten? En waarom zouden ze de identiteit dan levend houden?

 


 

ps. Hans van Vondelen kent ook Marijn de zoon van de burgemeester van Heino destijds, geboortedorp van Maud. Die is een drummer in bands.

About maudoortwijn

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in Antonie Kamerling, Media and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

27 Responses to Bewijs dat onopvallende lui op tv komen? Standaard gezichten, zoals Kamerlings? 13 in dozijn? Of toch niet? – BREAKING? –

 1. Dan de truckman says:

  • NN says:

   Dat optreden van de ouwe Hans van Vondelen is hilarisch.
   Mensen geloven het? Het optreden van jonge Anton is volgens mij wel redelijk zichzelf nog. Maar Hans nu is echt overduidelijk bewust hilarisch. “How are you doing?” op zijn steenkolen Engels…. hahaha. Heel Europa rond gereisd en dan nog steenkolen Engels?
   Genoeg gel in het haar om in de 80s tijdsmachine toegelaten te worden. Hilarisch.

 2. Dan de truckman says:

  dit kan echt niet echt niet echt niet…

 3. Dan de truckman says:

  jezus dan kan alleen als je heel erg veel foundation plakt daar op die neus en smoel.
  ehhhhhh…..

 4. Dan de truckman says:

  grappig (geestig zo u wilt, afhankelijk van of u vanuit Leiden dan wel Gooien denkt) is wel dat jonge Hans een Goois accent heeft als kinderen voor kinderen.
  en ouwe Hans een ontzettende Leidse bal gehakt speelt. hahahaha.

 5. Jimmy is Back says:

  Maud, ze gooien jou in de GGZ en niet deze pipo.
  Pas op. Het publiek is same same

 6. Jimmy is Back says:

  In Duitsland moest ie wat blonder zijn en dat durfde ie want daar zou GTST niet doorbreken…

 7. Jimmy is Back says:

  Peter Kelder ergens rond 1993, dus alweer 10 jaar na comment ca va.
  Toch is er wel wat overeenkomst te zien tussen beide…. kom aan u ziet het ook.

 8. Jimmy is Back says:

  kunnen ze broers zijn ???

  • Marc says:

   Ik heb het gevoel dat hij soms wel lijkt en soms niet met name dat filmpje in Duitsland moet je goed kijken maar hij is het wel denk ik hij moet natuurlijk ook niet teveel lijken anders valt het op .En het bandje heeft ook niet lang bestaan dus was het misschien om alvast te oefenen voor de toekomst je weet het niet in die wazige wereld gr mark

 9. Jimmy is Back says:

  ik zie wel wat overeekomtsen nogal.

 10. Jimmy is Back says:

  antonie en arnie in shorts. vinden ze zelf vast grappig.

  jezus man fuck ik kan die gast alleen maar uitlachen.

 11. Jimmy is Back says:

  Peter : zo zag ie er uit in 1991 als ie zo lief mogelijk keek.
  Hans : haar lichtbruin, permanentje, klaar. oogpotlood binnenkant ogen. beetje bruine foundation.

  https://vignette.wikia.nocookie.net/gtst/images/6/67/Vlcsnap-2011-08-24-14h01m16s184.png/revision/latest/zoom-crop/width/320/height/320?cb=20111018115628&path-prefix=nl

 12. maudoortwijn says:

  https://www.patricksebastien.fr/the-shorts-comment-ca-va/

  The Shorts interprète leur tube ” Comment ça va ” en Live dans les années bonheur !
  Le 13 mai 2016

 13. Jimmy is Back says:

  Dat is hobby voor die gasten.
  Telkens een ander apepakje aantrekken.

  Maud, waarom ben jij hier in godsnaam ingegooid?
  Hier moet een vroiuw opgezet worden die hangt aan de lippen van die lui en die de stiry en prive leest sinds ze kan lezen. Verveel jij je niet met dit soort prietpraat?

 14. MO says:

  ik verveel me dood.
  denk je in, dat je je hele leven onder je niveau gezet wordt.
  de beste prestaties leveren en als dank alleen maar omringd worden door schreeuwende idioten aan wie je geen enkele taak over kan laten, omdat ze alles verkeerd en omgekeerd doen.
  ik verveel me dood.

  • NN says:

   Het zijn allemaal van die schreeuwende idioten.
   Een leger van freaks. Voor hen het hoogst haalbare.
   We moeten als land die overheid een keer flink opschonen.
   Volgens mij kunnen we met 50% van de ambtenaren af, als je alles wat disfunctioneel rond doolt een uitkering geeft en uitzwaait.

   • Marc says:

    Dat is ook het enige wat ze nog kunnen intelligente mensen onder hunniveeu zetten omdat er te weinig met intelligentie zijn .Maar ja de hoogste erkenning krijg je door de ontkenning dat wil zeggen dat ze jou kennelijk hoog inschatten en hun weinig eigenwaarde hebben.maar goed de economie draait er goed op gr mark

   • maudoortwijn says:

    Deze redenering kunnen we niet volgen. Over wie gaat het? Wat is er gaande?

 15. NN says:

  deze is leuker.

  • Marc says:

   Deze reactie was gestoeld op jou team die het over overkwalificering in laaaaage functies heeft en ik spreek over het algemeen .Dus zodoende even deze uitleg gr mark

 16. AndyDandy says:

  Sorry hoor, maar is de Hans Stokkermans niet ook dat ene KK broertje van hem?
  Jezus je hebt gewoon gelijk. WTF.

 17. Redactie says:

  In 2010 is Hans van Vondelen best wel wat dikker ineens. Dus een ander type.
  En dan lijkt Hans weer sprekend op Jan Scherders van Capgemini.

  Jan Scherders bij Capgemini heft Maud’s carriere in 2004 daar aardig tegengewerkt, hoewel ze het goed deed. Jan omgekeerd maakte er een puinhoop van volgens Maud en Jan werd toch baas van een consulting unit. Mensen waren verbaasd over die benoeming. Het was raar. Maud heeft daar vorig weekend nog een avond over zitten klagen aan de keukentafel. Ze wilde het niet online zetten, maar wij doen het toch.

  https://www.linkedin.com/in/janscherders/

  Dit is Jan Scherders. Vroeger Capgemini en nu fotograaf.

  Dit is Hans van Vondelen nu, wat kilo’s zwaarder, dus ander type.
  1e Foto van 2010 of eerder.
  2e Foto van 2017 of eerder.

  https://scontent-ams3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/18740254_10207284749431919_5687956017211825463_n.jpg?oh=bdfdaa9c79f5ee276d20570a6a25fed0&oe=5B072DFA

  https://scontent-ams3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/35782_1255627205704_6815941_n.jpg?oh=78131a219cc0fb797e0bfe9d04ae1f41&oe=5B4C4E7B

  – Ogen staan schuin naar beneden. Het ooglid boven valt wat over het oog.
  – De rechter voortand staat iets naar voren (ziet er ook iets witter uit).
  – Zelfs de oren zijn identiek.
  – En de top van de neus is ongelijk. Neusvleugel links (voor u rechts) zit lager in het gezicht. Het puntje van de neus is weer iets naar rechts (voor u links) gedraaid.

  Dit soort lui komt makkelijk even 25 kilo aan en valt vervolgens weer 25 kilo af.
  Doen ze gewoon. Je gezicht lijkt snel anders ook als je ander haar neemt. Als je dan nog even een extra buikje nep op je lichaam gaat dragen onder de kleding, Dan ben je er al.

  We overwegen te denken dat dit dezelfde man zou kunnen zijn. Gespeeld. Wat denken jullie?

  • Marc says:

   Ja dat is hem met een grijze pruik op idd ook de uiteinde van de oren zijn hetzelfde en idd bin alle gezichten van de mannen annex de dochters hebben ook idd van die stevige wenkbrauwen en een bepaalde uitstraling van het gezicht idd met een pruik en wat foundation kun je heel wat maar hij is het gr mark

   • Marc says:

    Die Jan schenders heeft ook een pruik of iniedergeval een toupet dat kun je meen ik zien aan de zijkanten die zal er in die tijd dat Maud er werkte er zo uitgezien hebben op het werk maar privé gaat die zooi eraf en zijn ze ineens de burgervader ja hoezo dubbele agenda’s gr mark

 18. Redactie says:

  https://www.libelle.nl/mensen/beau-van-erven-dorens/

  Wij laten u straks weten dat we ook een stukje schrijven over Beau van Erven Dorens.
  Het komt er zo aan. U ziet het wel. Heeft te maken met Erik de Wildt van de Shorts.

  Bij de weg…. wist u dat Beau ook piano speelt? en dat hij in ene bandje speelde?

  Wat heb jij zelf met muziek?
  “Ik heb nog een band gehad: Buffalo Harry & The Swingkings, we maakten Nederlandstalige ‘chansonrock.’ Levensliederen a la Ramses Shaffy, Jacques Brel en Daniel Lohues, maar dan met snoeiharde gitaren. Ik heb veel ambities maar van muziek maken weet ik: dat eindigt hier. Ik ben gewoon niet goed genoeg. Al was die band hartstikke leuk en ik zit ik nog regelmatig achter de piano. Dat is een heel goede manier om te ontspannen vind ik. Ik kan dan nergens anders aan denken, ben dan even helemaal weg.” (Libelle)

  En bij de zijweg… wist u dat de Shorts als naam verwijzen naar de lengte van de mannetjes? Dat hoorde ik van Maud, want Van Erven Dorens probeerde Maud al vaker van de stoep te lopen in de Utrechtsestraat. Dat vinden ze zelf dan heel grappig.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s