Gijs Thio, ook zo’n raar verhaal. Late Night.

De zaak Gijs Thio (Amsterdam, 26 februari 2011), dat was ook een vreemd verhaal. Vermist. Bijzonder veel aandacht. Megaposters hingen door heel Amsterdam. BN-ers twitterden erover. Gevonden als zijnde verdronken, zonder dat er daarna nog vragen gesteld werden. Link.  Case closed?

Zijn mobiel straalde het laatst aan bij de Houttuinen, vlakbij het Italiaanse restaurant Toscanini in de Jordaan, waar hij voor het laatst gezien is. Zijn fiets werd gevonden in het Centrum met slechts één slot erop. Het lichaam gevonden in het IJ, maar op een locatie waar je niet vanaf de vindplaats van de fiets en niet vanaf die laatste plek in de Jordaan, naartoe kan drijven. Vreemd verhaal. Eén van de vrienden van Gijs Thio werkt als programmamaker bij de NPS (tv).

Uiteindelijk is er heel veel aandacht geweest voor de foto van Gijs Thio direct na de vermissing, maar bijzonder weinig aandacht voor het ontbreken van enige verklaring voor zijn dood wanneer zijn lichaam gevonden wordt. Waarom is dat? Ik snap het niet.

Mocht er toch ooit iemand een film willen maken over het leven en de dood van Gijs Thio, dan zouden wij als casting advies geven: Humberto Tan. Als twee druppels water. Er behoeft alleen blanke foundation op, dan is de transformatie al compleet. Wel zal Humberto Tan zich moeten trainen in het permanent inhouden van de neusvleugels (makkelijk te doen voor een foto, maar lastig om vol te houden consistent bij het praten en lachen in een film). That’s it.

De ogen. Wenkbrauwen. Het haar (de haarlijn getekend in de stekeltjes, die kennelijk worden afgeschoren). De vorm van de bovenlip, hoewel de onderlip ingetrokken moet zijn. De lach. De kaaklijn. Als twee druppels water. Alleen de onderlip en neus zijn anders. Het bovenste deel van het oor van Tan moet iets naar achteren getrokken worden, maar niet eens veel. De rest is identiek. Foundation is genoeg.

En als we de foto’s van Gijs Thio “horizontaal flippen”, dan blijken de oren ineens ook een match (zie twee foto’s hieronder, waarvan de foto van Gijs Thio “geflipt”). Vanaf nu zullen alle foto’s van Gijs Thio hieronder ook “horizontaal geflipt” zijn.

 

De vorm van de wangen van beide heren is vergelijkbaar, zowel lachend als serieus kijkend. Het vergt geen sterke visagist om Humberto Tan om te toveren in Gijs Thio. Dit is een match.

Iedereen kan zien, dat de ogen, de wenkbrauwen, de oren, de bovenlip, én het kapsel een perfect match zijn. Het is de kleur en de neusvleugels, die het grote verschil maken.

Gijs Thio en Humberto Tan zijn geen 100% perfecte match, als het gaat om de vorm van het gezicht. De neus en onderlip zijn echt anders. Maar het is zeker te doen. Met de eigen gezichtsspieren zijn zowel de neusvleugels als de onderlip naar binnen te trekken. Voila.

Ook de casting van een eventuele film over Gijs Thio, is eenvoudig.

About maudoortwijn

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in Amsterdam, hoax, Media, regio Amsterdam and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

6 Responses to Gijs Thio, ook zo’n raar verhaal. Late Night.

 1. Geuz says:

  Het voorhoofd is anders gebouwd, de kaak heeft een andere vorm, de mond heeft een andere vorm.

  Ik raad je aan eens een cursus portret tekenen te volgen Maud, als je verwisseling van personen wilt opsporen, want je vergelijkingen zitten er meestal ver naast. Wat vooral jammer is, dat het eerste deel van het artikel uitstekend, spannend en onthullend is. Door dat slappe verhaal er achter aan, wordt het moeilijk om het eerste deel serieus te nemen. En zo wie zo, een blanke man die een zwarte man zou moeten verwisselen, dat is veel te hoog gegrepen.

  Portrettekenen vereist een degelijke kennis van anatomie.
  De twee personen kunnen wat gelijkenis hebben, maar hun schedels lijken niet op elkaar.

 2. Andre A says:

  OMG. De ogen zijn echt dezelfde en de oren ook. Zelfs de ongelijkheid van beide oren is hetzelfde en niet veel mensen hebben dat. Linkeroog en rechterook beide hetzelfde en ook de wenkbrauwen. Dit is een goed gevonden casting of meer dan dat.

 3. AndyDandy says:

  https://www.literairnederland.nl/het-raadsel-gijs-thio/

  Een gemiddeld 15 mannen gevonden in de grachten ieder jaar in Amsterdam?
  WAAAAT????? Geloven we dat allemaal zomaar? Kennelijk kan je dan ook wel makkelijk ene lijk dumpen in de gracht, mits je maar even de gulp opendoet? Pfffffff.

 4. Pingback: Eindtijdsignalen en ander opvallend nieuws, verzameld door: Arie Goedhart | Silvia's Boinnk!!!

 5. Humbert Ozon says:

  Dank voor het belletje Sylvia.

  Ik ben altijd redelijk en dat weten de mensen.
  De middenweg. De normale kijk. Oke voor iedereen weet je wel.

  Ook ik zou dit nooit gedaan hebben.
  Als ik iets zou faken, dan kies ik niet iets wat te confronterend is of wat slechte regels gaat ondersteunen. Ik zou dan ook zoiets kiezen als “reclame om verdrinkingsdoden van dronken mannen te voorkomen in Amsterdam”. Daar doe ik in alle redelijkheid niemand kwaad mee.
  Heb ik het woord redelijk al genoemd? Ja toch? Natuurlijk alle begrip voor andersdenkenden.

  Maar nog steeds. Witte smink? In alle redelijkheid denk ik dat dit raar is om te doen.
  Voor je het weet wordt het tegen je gebruikt in de zwarte piet discussie.
  Ik denk wel strategisch natuurlijk. Witte wijnhandelaar? Holle bolle Gijs? Ikke niet hoor.

  En natuurlijk hebben BN-ers geen alterego met een ander uiterlijk om even niet op te vallen.
  Waarom zou ik een tweede huis in Amsterdam nemen en mijn gezicht sminken iedere keer als ik daar blijf slapen als ik Late Night gewerkt heb? Dat is toch niet handig? Witte smink? Ik draag altijd bruine foundation altijd dat ben ik gewend. Dus ineens witte smink om anoniem snel in Amsterdam te kunnen blijven slapen als ik tot laat moet werken? Niet logisch. Met witte smink op in een bar van vrienden aan de bar hangen? Wie wil dat nu als BN-er. Je wil herkend worden toch?
  En als ik mijn alterego beu ben zou ik die dood laten gaan met een media shit verhaal?
  Zo niet mij. Nee, ik ben de redelijkerwijsheid zelve. Zoiets raars zou ik nooit doen.

  De mensen moeten niet te kritisch naar de TV kijken en alles in twijfel trekken. Wat wij deden met 1 april en 9 11 dat doen we heus niet vaker. Waarom zouden we? Denken jullie dat het leuk is het ganze volk in de maling te nemen? Dat wij dat lachen vinden? Nee hoor echt niet.

 6. Humbert Ozon says:

  Wat een aanval op Studio Sport.
  Eerst denken dat Tom Egberts wel Ernst Louwes kan spelen.
  Ook zeggen dat Humerto Tan wel Gijs Thio kan spelen.

  Sport is serieus. Game matching voor gambling wins wordt ook serieus genomen.
  Straks denken de mensen nog dat sommige sporten fake zijn, zoals wrestling en formule 1.
  Dat moeten de mensen niet denken hoor. Alles is echt.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.