Taxi-aanslag Rotterdam, maar (vrijgesproken) dader nam geld niet mee?

Koos NamingPeter R. de Vries suggereert dat de taximoordaanslag is gepleegd door een draaideur kruimeldief. Maar deze zou een moordpoging doen op een taxichauffeur, zonder de portemonnee mee te nemen? Dat zou vreemd zijn. Het is geen roofmoordaanslag. En bij een roof die misgaat, kan je als kruimeldief wel gewoon wegkomen uit een taxi zonder moord te plegen. Roberto H.? Ik weet het niet zeker als hoofddader. Hij zou ook medeplichtig of afleiding kunnen zijn. Op dit moment sluiten we nog geen opties uit.     

Koos Namink is toegetakeld waardoor hij geestelijk en lichamelijk beperkt is geraakt. Dat gebeurde in de nacht van 29 op 30 mei 2002. Op 15 augustus 2017 is hij alsnog overleden, na eerst een lange coma en daarna jarenlange verzorging. De dag van overlijden is exact 5.556 dagen na die fatale nacht op de taxi.

 

 

Het is eind mei 2002. Taxichauffeur Koos Namink (geboren 11 november 1947, overleden 15 augustus 2017) rijdt zijn taxi in de nacht. Halverwege de nacht zal hij in coma achter het stuur worden gevonden in de Korte Schoonderloostraat in Rotterdam. Hij is echter niet beroofd, wat de setting zou doen suggereren. Wat is hier wel aan de hand? De Korte Schoonderloostraat is geen vaste stek voor Koos Namink. Als een toevallige klant hem zou aanvallen, dan verwacht je roof. Namink is in coma en blijft dat ook lange tijd. Zijn portemonnee met geld lag gewoon in de taxi.

 

 

 • De nacht van 29 op 30 mei 2002, in Rotterdam. Witte Mercedes taxi.
 • Iets vóór 1.00h gaat Koos langs bij zijn vaste snackbar aan de Nieuwe Binnenweg (tram 4). Daar zitten diverse fastfood restaurants en ik kan de juiste niet vinden. Dankzij een lezer weten wij ondertussen, dat het een snackbar Japie is geweest, die aan de Nieuwe Binnenweg zat destijds (bijna op de hoek zat met de Gravendijkwal, vlakbij de hoerenbuurt, aan de tunneltaverne). Op die locatie zit nu Fish & Chips NEMO. Het buurpand op de hoek, is tegenwoordig bij de zaak gevoegd (een koffieshop en een snackbar die beide NEMO heten). Het is onbekend hoe men zeker weet dat deze taxirit startte om vlcsnap-2017-09-06-18h30m04s436precies 1.00h. Mogelijk is hiervoor de timestamp van de CCTV gebruikt. Hierom is het belangrijk te weten, van wie de CCTV installatie was die de opname maakte. Op basis van de CCTV van de Aziaten bij de taxi, kan niet worden uitgesloten dat de CCTV van het hoekpand is geweest (zelfde huurbaas cq. pandeigenaar als destijds de snackbar Japie). Als de CCTV van het hoekpand (nu NEMO) is geweest, dan is de timing van 1.00h gebaseerd op twee bronnen (Japie en de oude coffeeshop) die beide huren van dezelfde eigenaar.
 • Hij zou daarna om 1.00h vanaf die plek 3 Aziaten als klant in zijn taxi meenemen. Daar is ook nog een CCTV opname van: twee of drie mannen die instappen in de auto van Koos Namink op de Binnenweg, met op de achtergrond van de CCTV een zebrapad en stoplichten. Er zijn 3 CCTV foto’s laten zien op TV. Koos Namink is erop herkenbaar. Dit zou zijn aan de Nieuwe Binnenweg op de kruising met de S100 (tunneltaverse) Gravendijkwal. Dit maakt het goed mogelijk, dat Koos over de Nieuwe Binnenweg westwaarts reed.
 • Om iets voor half 2, zou de taxi van Koos volgens één getuige (een collega taxichauffeur) aan de Oostzeedijk zijn, voor een taxiritje. Er stappen dan zogezegd volgens deze ene anonieme collega, twee passagiers in, vóór een café. Wij kunnen dat café niet vinden en weten niet waar dit precies zou zijn geweest.
 • Hij zou dan volgens deze ene collega met zijn taxi zijn gereden via De Blaak, het Churchillplein [CC!], de Westblaak, het Eendrachtsplein, en rijdt vanaf daar richting Rotterdam West (e.g. wij schatten in dat zij bedoelen: over de Rochussenstraat). Het is vreemd dat Peter R de Vries niet noemt welke straat de taxi van Koos in reed op het laatst. Dat zou namelijk logisch zijn. Het is zogezegd de laatste keer dat hij gezien is.
 • vlcsnap-2017-09-06-18h29m41s820Tussen 1.45h en 2.00h rijdt de taxi van Koos Namink (niet zeker met hem achter het stuur) over de Nieuwe Binnenweg. Er rijdt i.i.g. (er is vage CCTV) een op zijn auto gelijkende taxi, over een kruispunt met zebrapaden. Het is vreemd, dat Peter R. de Vries niet laat weten welk kruispunt het was en in welke richting de auto reed. Het heeft me veel zoekwerk gekost. Mijns inziens, reed de witte Mercedes over het kruispunt Nieuwe Binnenweg met de Claes de Vrieselaan (12:26 in de video). Waar de camera hing is me onduidelijk, want de lantaarnpaal staat ook op de foto. In dat geval, zou de CCTV op het pand zelf hangen. De wagen rijdt van oost naar west op de Nieuwe Binnenweg, dus vanuit de richting snackbar Japie en Gravendijkwal westwaarts.
 • Vlak daarna, rond 2.00h, rijdt de witte Mercedes-Benz van Koos Namink taxi tegen grofvuil aan op de Korte Schoonderloostraat, tussen 1.45 en 2.00h.
 • De laatste taxirit was slechts 2,2 km volgens de meter, wat niet ver is. De taximeter stond daarmee kennelijk op 6,10 euro. Overigens is het van de Nieuwe Binnenweg naar de Korte Schoonderloostraat ook 2 km (exacte afstand afhankelijk van waar die snackbar was). Keileweg naar Korte Schoonderloostraat is ook 2 km. Getuigen vinden die beweren iets gezien te hebben, wat er niet was in de nacht, is niet zo moeilijk. Zij kunnen immers niet betrapt worden op een leugen…
 • Een auto die tegen grofvuil rijdt? Aan de Korte Schoonderloostraat? Hij zou daar in theorie ook gestopt kunnen zijn, om zijn klant uit te laten. Hij kan er door zijn laatste klant naartoe gelokt zijn? Wie heeft dat grofvuil daar neergezet? Zijn dat dezelfde buren geweest als die hem gevonden hebben?
 • Typisch aan de Korte Schoonderloostraat is, dat er maar één aanrijroute is (vanuit de Schoonderloostraat, wat een éénrichtingsweg is, en ook maar één wegrijd-richting (linksaf de Havenstraat in, wat een eenrichtingsweg is). Als voetganger kan je hier relatief makkelijk een auto van je afschudden, vanwege de versmalling op de Havenweg noordwaarts en de trap op de Schoonderloostraat noordwaarts.
 • Schroevendraaier gevonden onderaan de trap, met bloed? Om de hoek: Aan de Schoonderloostraat op de hoek met de Willem Buytewechstraat.
 • Het slachtoffer heeft lang in coma gelegen, en werd uiteindelijk wakker met een lichamelijk handicap en geestelijke beperking. Hij zou één keer geopereerd zijn aan zijn hersenen, de dag na de aanval (als we dat als datum nemen, dan is hij uiteindelijk 5555 dagen later overleden). Hij was vanaf 1 juni 2002 deels verlamd, half blind, en raakte geestelijk gehandicapt.
 • Wat hij zich als laatste kan herinneren, dat laat Peter R. de Vries alleen deels horen. Waarom worden de laatste taxiritjes zo vaag in beeld gebracht? Peter R de Vries zou toch dolgraag getuigen hebben, die laten weten gezien te hebben hoe ene Roberto H. in de taxi stapte bij Koos Namink? Of niet? Dus?

 

 

Het is een zaak uit 2002. Helaas heb ik ondertussen vernomen dat Koos Namink recent overleden is (enkele weken geleden, in augustus 2017). Ik behandel deze zaak, omdat er wat vreemd is aan de uitzending van Peter R. de Vries.

 1. Het rare is, dat de OvJ zelf uiteindelijk gevraagd heeft om “vrijspraak” voor Roberto H. Dat is vreemd, als dit bewijs er zou zijn en de man op dat moment al voor een rechter staat. Mijn vermoedens? Mogelijk willen ze dat iedereen gelooft dat Roberto het gedaan heeft, maar willen ze niet dat Roberto ervoor moet opdraaien?
 2. Verder valt me op aan de behandeling van Peter R. de Vries, dat hij de locaties waar de taxi die laatste uren gestopt zou zijn, relatief vaag omschrijft: een snackbar aan de Nieuwe Binnenweg (welke snackbar? er zit daar veel horeca en de weg is lang!)? Een café aan de Oostzeedijk? (welke? er zit daar veel horeca en de weg is lang!). Om getuigen te krijgen voor een zaak als deze, is de naam van het café en de straathoek met naam en toenaam een vereiste. De locaties zijn namelijk wel locaties waar mensen geweest zijn in de nacht: het is horeca. Je zoekt zogezegd toevallige voorbijgangers! Het precies noemen van de locaties is dan cruciaal. Ook is niet bekend hoe men zeker is van het tijdstip waarop het één en ander heeft plaats gevonden.

En wij hebben vragen.

 1. Koos Namink reed met RTC. Dat betekent dat hij ritjes doorkreeg via de centrale van RTC, maar dat hij ook zelfstandig klanten oppikte, want hij was ondernemer. Wat is de laatste rit die via de RTC centrale aan Koos Namink is doorgegeven die avond? Hoe laat? Vanaf waar? Naar welk adres? En wie?
 2. De bestemming van een taxiritje, wordt gestuurd door de klant die instapt, dat is gebruikelijk. Een laatste klant kan hem bewust hebben laten stoppen, aan de Korte Schoonderloostraat. Waar is de laatste klant ingestapt en hoe is dat zo gekomen?
 3. Welke administratie deed Koos Namink tijdens het taxirijden? Belde hij aan collega’s door waar hij heenging? Noteerde hij de taxiritjes? Schreef hij bonnetjes uit aan klanten? Hoeveel geld zat er in zijn portemonnee? Zijn er klanten die deze nacht met credit card of pinpas betaalden?
 4. Is de taximeter uitgelezen voor die avond? (km zonder meter aan, km met meter aan, en tijdstippen daarvan). En de lokatie van de mobiel? Welk beeld geeft dit over de gehele avond?
 5. Hoeveel geld zou er in de portemonnee moeten zitten? Hoeveel zat er in? Waar bewaarde Koos Namink het geld in de taxi? Is het aannemelijk dat hij zich verzet zou hebben bij een roof? Zijn daar tekenen van geweest? Hoe zorgde Koos Namink normaal voor zijn eigen veiligheid?

Het is jammer en raar dat de uitzending van Peter R. de Vries wel een algemeen beeld geeft, maar niet de precieze feiten geeft, waarmee mogelijk nieuwe getuigen gevonden zouden kunnen worden. En wie dan de tweede taxichauffeur is, die getuigde hem om 1.30h gezien te hebben op de Oostzeedijk met twee andere klanten? En is er een kans dat Koos Namink in plaats daarvan omstreeks 0.35h vanaf de Oostzeedijk vertrok over de door deze collega genoemde route richting de Nieuwe Binnenweg? Om hierna rond 0.45h bij Snackloket Japie binnen te lopen?

De afstand Snackbar Japie naar de Korte Schoonderloostraat is ongeveer 2,2 km. Omdat dit zo is, zou men meer detail verwachten, die bewijs laten zien dat er een andere route nog gereden is. Een scenario waarin Koos Namink omstreeks 1.45h vanaf de hoek van de Graafdijkwal westwaarts rijdt met drie Aziaten, om bij de Claes de Vrieselaan linksaf te slaan, is niet onaannemelijk. Of andersom, een scenario waarin Koos Namink om 1.00h met drie Aziaten de Nieuwe Binnenweg westwaarts rijdt en op de hoek met de Claes de Vrieselaan om ongeveer 1.02h op de foto is gezet. Het zijn slechts scenario’s, maar niet ondenkbaar.

 

 


2002 was een vreemd jaar in Rotterdam. Er zijn volgens Pasteurella 8 moorden gepleegd in een jaar tijd. Dat is voor een stad van die omvang niet opvallend veel (het gemiddelde is 1 moord per 100.000 inwoners per jaar). In de laatste week van mei gebeurt er wel opvallend veel tegelijkertijd.   

ps. Op 11 januari 2002 (11122) wordt Joost Westhof (50) dood gevonden met ingeslagen schedel in zijn woning aan de Sara Cornelia Molen in Rotterdam. Het is niet ver van de Oostzeedijk in Rotterdam. 

pps. Op 20 februari 2002 (2222) wordt Anton Janssen (62) omgebracht door de Antilliaan T.H. (29) bij een roofoverval in Rotterdam. Op 13 december 2004 krijgt T.H. (dan 32) daar 15 jaar voor.

ppps. Op 22 maart 2002 (223 22) wordt de Turkse vrouw Ozlem Cakir vermist. Op 1 mei wordt zij door een schipper dood in een koffer in de Laakhaven van Rotterdam gevonden. Haar echtgenoot, die hoofdverdachte is, is spoorloos. [Overigens is ook voormalig eigenaar van snackbar Japie spoorloos, niet lang na de aanslag op Koos]

pppps. Op 13 april 2002 komt Antilliaan Andy Cijntje om het leven bij een schietpartij aan de Hillelaan in Rotterdam. Cijntje ligt ter hoogte van poolcafe ‘Take 5’.  Ook op 13 april 2002 komt de Antilliaan Roderick Domacasse om het leven bij deze schietpartij aan de Hillelaan in Rotterdam. Roderick overlijdt in Snackbar ‘Rijnhaven’.

ppppps. Op 24 mei 2002 wordt de Hindoestaanse Anoeradha (Radha) Doebar (28) gewurgd met een remkabel van een fiets en in de Linge bij Heukelum gegooid (bij Leerdam). Daar wordt zij een week later gevonden. Het is dan eind mei. Motief zou jaloezie zijn. De ex-vriendin van Radha’s man Shahzad Bajwa, zou de opdrachtgeefster zijn, omdat ze haar ex zou willen raken. Ene S.L. (19) uit Nijmegen en N.P. (20) uit Rotterdam voerden de moord uit. Zij kregen 15 jaar. De moord is opmerkelijk omdat klaarblijkelijk een aantal getuigen op de hoogte waren dat de moord gepleegd ging worden. Het motief is uiterst zwak bovendien. Wie laat dit gebeuren? Ook een buurvrouw die Radha had horen gillen en poolshoogte ging nemen, liet zich afpoeieren. Het hele verhaal is vreemd.

pppppps. Op 31 mei 2002, een dag na de moordaanslag op Koos Namink, worden ook in Rotterdam een man en een vrouw doodgeschoten omstreeks 19.00h aan de Persoonsdam in Rotterdam in de wijk Feijenoord. De daders zouden zijn de voormalige schoonbroer (15) en schoonvader (46) van de vrouw. De schoonvader wordt in februari 2003 vrijgesproken van medeplegen en hij vlucht naar Turkije. Op 16 april 2004 wordt hij in hoger beroep bij verstek veroordeeld tot 20 jaar (LJN: AO7882). In november 2002 wordt de man opgespoord in Turkije en daar eveneens veroordeeld tot 20 jaar. Het is onbekend of er een verband bestaat met de Turkse familie die de ambulance belde voor Koos Namink.

ppppppps. Koos Namink (taxi-moordaanslag) is op 30 mei 2002 voor het laatst levend en gezond gezien op 15 meter van Snackloket Japie aan de Nieuwe Binnenweg. Hij had net zelf Japie bezocht voor een kleine versnapering. Ook taxichauffeur Gerard Benz (taximoord) is in in 2004 voor het laatst gezien bij de taxihalte vlakbij Japie en wel in gesprek met drie gastjes die etenswaren van Japie in hun handen hebben nog (daar kwamen ze vandaan). En rond diezelfde tijd is de eigenaar van Japie spoorloos verdwenen. Een medewerker van hem, de HongKong-Chinees Tai Tang, nam de snackzaak Japie in die tijd over. 

pppppppps. De laatste CCTV van de vermoedelijke Mercedes-Benz van Koos Namink is genomen op het kruispunt Claes de Vrieselaan met de Nieuwe Binnenweg. Uit het stadsarchief van Rotterdam blijkt, dat de laan genoemd is naar Claes de Vriese. Hij kreeg van graaf Floris V rond 1270 vergunning om Schoonderloo te bedijken. 

http://www.stadsarchief.rotterdam.nl/straatnamen-overzicht/claes-de-vrieselaan

This entry was posted in aanslag, regio Den Haag, Vrijmetselaars and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

113 Responses to Taxi-aanslag Rotterdam, maar (vrijgesproken) dader nam geld niet mee?

 1. Mindy says:

  De CCTV (deel 1 12:26 in de video van Peter) op het kruispunt Claes Vrieselaan, die moet mijns inziens (op basis van online beelden, niet ter plekke geweest) moet die genomen zijn vanuit de 1e verdieping boven kapsalon Vision.

  Vision Kapsalon Rotterdam
  Claes de Vrieselaan 119-C
  3021 JH
  Rotterdam

  Ik zie 911 en 321 en CC en 223. Tel 223 3778 op de ruiten. Welke kapsalon heeft CCTV gericht op de straat? CCTV hadden ze beter op die verkeerspaal kunnen zetten dan ziet iedereen dat er een camera is. Waarom een CCTV gericht op de weg maar vanuit een pand? Het is raar. Het is niet zo dat hier een pinautomaat staat ofzo. Een kapperszaak wordt niet bestolen s nachts, want zoveel spullen staan er niet zo.

  Is er iemand in Rotterdam die precies kan uitzoeken waar die CCTV genomen is? Je kan dat doen door te gaan staan op de tegenovergstelde hoek van het kruispunt. Met de rug tegen de hoek waar de deur zit waar VIS op de ruit staat (google maps). Als je vanuit dat punt (met rug deuropening VIS) naar de overkant kijkt, dan moet de camera zijn geweest precies achter de lantaarnpaal bij de kapper voor. Mijn inschatting is dat het de kapperszaak 1e verdieping is geweest.

  • Michael says:

   Die kapperszaak heeft een metselaars uitstraling. Sorry hoor. Nummer 911. Telefoonnummer beginnend met 223. Dat rood wit blauw gestreepte aan de voorgevel. Ja ik denk het wel. Nooit is het zeker zoiets, maar ik denk het wel. Het is niet langer uit te sluiten dat die timer van de CCTV van dat kruispunt niet klopt of dat er anderszijds gemanipuleerd is met die CCTV om ons allen te foppen. Is het zeker? Nee, Is het complotdenken? Ja ik geef dat toe. Maar ook hier is dat mogelijk, alleen niet zeker.

 2. Michael says:

  Naast die kapperszaak zit een Dierenarts. We weten dat medische beroepen ook 50% vd gevallen metselaars is.

 3. Michael says:

  Terug naar de zaak Koos Namink.
  Mogelijk is de CCTV foto over het kruispunt correct en waarachtig, maar het scenario dat het gemanipuleerd is dat is niet langer een onlogische optie. Het is een optie.

 4. Michael says:

  En waar is de taximeter niet uitgepeild met daarop voor die avond: ritjes, afstanden met meter aan, afstanden met meter uit, tijdstippen, en bedragen?

  En hij had mobiel neem ik aan. Wat zegt die over waar uitgepeild tussen 23.00h en 4.00h s nachts?

 5. Michael says:

  Mensen geloven niet dat zoiets als Thuggees kon bestaan. Het is puur satanisme.
  Slechte mensen die alleen maar slecht willen doen en van de goedheid van anderen misbruik maken. Maar het gebeurt ook in Nederland. Puur slechte mensen die alleen willen beschadigen, Psychopaten zoals je dat ziet bij films over seriemoordenaars, maar dan heb je daar groepen van. Psychopaten hebben zich uiterst effectief georganiseerd. Als Thuggees in India.

  https://maudoortwijn.com/2015/03/16/een-lesje-geschiedenis-over-indiase-thuggees-en-hoe-ze-zo-lang-hun-gang-konden-gaan/

  Je maakt iemand zwaar gehandicapt. Een gezin heeft het al die jaren zwaar en nog steeds.
  Het moet stoppen. We moeten mensen de ogen openen en dan pas stopt het.

  • ikhmmpnb says:

   Doe dat dan alsjeblieft met een andere zaak… Wat jullie nu doen is ook zwaar voor het gezin, maar zeker ook voor de familie.

 6. Michael says:

  Voor mij is het logisch als het instappen van de Aziaten en de CCTV op dat kruispunt, dat dit direct na elkaar is gemaakt op de foto. Het is dezelfde weg, 1 blok van elkaar, de richting van rijden klopt. Dus of hij is onderweg 45 minuten gestopt net voorbij Japie of één van de 2 foto’s heeft een verkeerd tijdstip. Logisch., Anders zou Koos toch vaker op de foto zijn gezet door diezelfde camera’s? Als hij telkens die avond datzelfde stukje over de Nieuwe Binenenweg was heen en weer gegaan tussen 1.00h en 2.00h dan hadden ze daar die CCTV toch van gevonden? Kennelijk werken deze camera’s wel. Dus. Of de Aziaten was later of dat Claes-kruispunt was eerder. Aangezien liegen over die Aziaten dom is, want daar kan je veel getuigen van krijgen zo midden in de hoerenbuurt en iedereen kon hem hebben zien lopen bij Japie…… Is het niet raar te denken dat de tijdstempel van de CCTV van de kapperszaak foutief is. Hij is met die drie Aziaten naar West gereden en dat staat op 2 camera’s. Daarna is hij kennelijk in West gebleven want hij staat niet meer op camera’s. Dan is dat Keileweg verhaal van Koos niet zo raar.

 7. Michael says:

  En ze maken zich als daders geen zorgen want niemand wordt veroordeeld op basis van een getuigenis van iemand die zwaar verward is. Dus je gooit er een beetje bewijs tegenaan dat een andere kant op wijst en weg is laatste beetje geloofwaardigheid van Koos Namink als getuige. De arme man. Hij kwam erg positief over in de video. Hij maakte er nog het beste van. Een optimist. Dat nemen ze je niet meer af.

  Koos Namink is altijd nog gezonder van lijf en leden geweest dan de dader(s), zelfs na alle ellende. Gezonder qua lichaam en geest.

  • ikhmmpnb says:

   Zo, dat is nogal een uitspraak over iemand die oa NAH, een halfzijdige verlamming, PTSS had en nagenoeg blind was. Compleet afhankelijk van zorg.

   Gezonder van lijf en leden…. Tuurlijk.

   En dat alles gebaseerd op 5 minuten in een uitzending, waarin hij zit te huilen om wat hem is aangedaan. Hem en zijn gezin. Zijn gezin dat nu in rouw is om de Koos die 15 jaar geleden al verdween en om de Koos die hij geworden was.

   Zijn gezin, dat jullie pogingen om de waarheid te achterhalen moet zien. De waarheid die de Recherche 15 jaar geleden en 10 jaar geleden niet kon vinden, maar waarvan jullie denken dat wel te kunnen. Wat heeft het gezin er aan denk je? Die mensen willen rust. Ze zijn in rouw. Eindelijk kunnen ze iets afsluiten, Koos heeft eindelijk zijn rust, hij was geen optimist, hij was moedig. Hij probeerde er het beste van te maken.

   Niemand van jullie heeft het over Roberto H. Is het niet overduidelijk dat hij dit gedaan heeft? En dat hij veroordeeld had moeten worden? En stop met dat gemiep over onduidelijkheden van Peter R. de Vries. Tuurlijk weet hij meer dan wat in de uitzending wordt gezegd, maar was dat belangrijk toen? Jullie proberen de waarheid te achterhalen aan de hand van de uitzending. Er is een politie-dossier met veel meer informatie dan je in de uitzending terug ziet komen. Dat lijkt me vrij logisch.

 8. Michael says:

  Mensen, ergens in de media moet toch te vinden zijn naar welke locatie hij de Aziaten heeft gebracht? Kon hij zich de Aziaten herinneren? Wij hebben al gezien dat op de CCTV slechts 1 vd 3 mannen als Aziaten te herkennen is.

 9. Michael says:

  Ik besef nu, het was enkele weken na de moord op Pim Fortuyn.
  De taxi’s moeten in Rotterdam toch ook gesnapt hebben dat Pim Fortuyn Illuminati was ook.

  • Michael says:

   Taxi’s hebben Pim bescherming geboden in Rotterdam.
   Musky (bijnaam) was zijn vaste taxi destijds.

   reken maar dat er discussie was onderling. En misschien is het wel een hoax moord geweest ook nog. Nou, als wat mensen dat dachten in mei 2002 dan was het ook raak.

 10. Michael says:

  Ik heb de indruk dat Koos Namink geen Roberto H kan herinneren en ook niets weet van iemand gezegd te hebben de dader te achtervolgen. Puur indruk, want ik kan niet alles lezen van die verklaring.

 11. Michael says:

  Dit interview stond in FD, alleen de eerste alinea’s de rest gaat over weet teelt. Ook deze man zegt expliciet “mijn ouders waren vrije mensen, in alle opzichten”. Dat is slang voor Vrijmetselaars. Dan gaat hij nog even op zee werken ook nog. Het is duidelijk. Hij is volgens kadaster eigenaar van de panden aan de Nieuwe Middenweg 181-179. Hij is ook eigenaar van de oudste coffeeshop van Rotterdam.


  Interview met Ben Dronkers in het Financieel Dagblad

  Hij is geboren op kerstdag 1949, een zondag. Zijn ouders – hij ijscoman en later handelaar in oud metaal, zij eigenaar van een patatzaak – woonden naast een kerk in de rotterdamse Afrikaanderwijk. ‘God houdt heel veel van mij’, lacht Ben Dronkers. Hard werkenwasthuis het motto.‘Mijn ouders waren vrije mensen, in alle opzichten’, zegt hij. En zo zag de toekomst er ook uit voor Ben. Een toekomst van ongeremd aanpakken. Zijn oudere broers gingen naar zee, hij ook. Op zijn 15de. ‘Ketelbinkie was ik. En later bootsmanjongen.’ Hij was 17 toen hij voor het eerst een stickie rookte. Op zijn 18de werd hij vader en bleef hij aan wal om te werken. Hij was 25 toen er weer een kind kwam. Bij een andere vrouw. Ze begonnen samen een kledingboetiek.

  Het klinkt allemaal als het begin van een klassiek verhaal van 12 ambachten, 13 ongelukken. Maar niets is minder waar. Nu hij op zijn 62ste (voor de zoveelste keer) heeft besloten dat hij met pensioen gaat, is hij eigenaar van een internationale zadenhandel, een verwerkings-fabriek voor isolatiemateriaal en vezels, twee musea en een resort in Thailand.

  Het duurde een halfjaar voor Dronkers bereid was tot een interview. Hij had veel bedenkingen. Hij heeft geen goede ervaringen met de pers. Al vijf jaar praat hij niet meer met journalisten. Eén keer liet hij zich overhalen door de Japanse tv, vertelt hij. Hij gaf een interview met uitleg over zijn bedrijf en zijn producten. De Japanse tv-kijkers zagen hem praten, maar hoorden alleen een voice over die uitlegde dat dit de grootste drugshandelaar van Nederland was.

 12. Michael says:

  Ja Robrto H zegt er die avond te zijn geweest in die straat (om de hoek aan de Schoonderloostraat). En er was de schroevendraaier met bloed van zowel Koos als Roberto. Akkoord. Maar we moeten eerst begrijpen waarom de getuigenissen van de rest van de avond niet op elkaar passen. Daar is mogelijk meer aan de hand dan de (helaas) hersenbeschadiging van Koos Namink.

  • ikhmmpnb says:

   Ja, tuurlijk. Nou, succes er mee. Knap als je dit uit die paar gegevens uit de uitzending voor elkaar kunt krijgen. Ik hoop dat je je realiseert wat dit met de familie doet. Die eindelijk kon gaan afsluiten maar nu weer alles opgerakeld ziet worden. Ik hoop dat maar weet al dat het jullie geen ene moer interesseert.

   En wat bereik je hiermee, een ofandere complottheorie die gebaseerd is op vage cijfertjes? Er zijn zoveel cijfers die je niet weet. Elke taxi heeft een eigen nummer. Zie je dat ergens voorbij komen?

   Er zijn mensen in zijn gezin, in zijn familie die PTSS hebben door dit gebeuren. Als zij dit allemaal te zien krijgen, en dat is alleen een kwestie van tijd, vrees ik voor hun metale gezondheid.

   Maar gaan jullie maar gerust door met jullie speculaties gebaseerd op enkele vage gegevens. Jullie zijn een stelletje egoïsten! Ongelofelijk.

   • M Oortwijn says:

    sorry als reageerders weinig begrip tonen. ze kijken van afstand naar de zaak, maar verdiepen zich er wel in met de informatie die er is.

 13. Mindy says:

  Wisten jullie dat die symbolische getallen priemgetallen zijn?
  911 is dat
  211 is dat
  223 is dat en 223 volgt in lijst priemgetallen op 211.

  De eerste 30 priemgetallen zijn
  2, 3, 5, 7, 11, 13, 17, 19, 23, 29, 31, 37, 41, 43, 47, 53, 59, 61, 67, 71, 73, 79, 83, 89, 97, 101, 103, 107, 109 en 113.

  Kwam ik vandaag achter.

  • ikhmmpnb says:

   No shit, Sherlock.

   Ken je ook de reeks van Fibonacci? En het getal Pi?

   Vertel eens, wat vis je daar uit aan boodschap?

 14. Mindy says:

  https://nl.wikipedia.org/wiki/Gulden_snede#Euclides

  Fibonacci 1e Westerse wiskundige sinds oudheid?

  Interessant, deze kende ik nog niet.
  constructie met passer en lineaal.
  vijfpuntige ster.
  spiraal.
  a/b=a+b/a
  gulden snee
  1e wiskundige

 15. Mindy says:

  Nick Drake – Day Is Done

  When the day is done
  Down to earth then sinks the sun
  Along with everything that was lost and won
  When the day is done.

  When the day is done
  Hope so much your race will be all run
  Then you find you jumped the gun
  Have to go back where you began
  When the day is done.

  When the night is cold
  Some get by but some get old
  Just to show life’s not made of gold
  When the night is cold.

  When the bird has flown
  Got no-one to call your own
  Got no place to call your home
  When the bird has flown.

  When the game’s been fought
  You speed the ball across the court
  Lost much sooner than you would have thought
  Now the game’s been fought.

  When the party’s through
  Seems so very sad for you
  Didn’t do the things you meant to do
  Now there’s no time to start anew
  Now the party’s through.

  When the day is done
  Down to earth then sinks the sun
  Along with everything that was lost and won
  When the day is done

 16. Mindy says:

  Op 7:35s in de video 2 van Peter R de Vries is te zien, dat de verdachte Roberto H wordt vrijgesproken op 22 november 2007. 22/11, geen onbekende datum. Het is 2002 dagen na de aanslag. Het is 5 jaar 5 maand en 23 dagen. Het zal ook wel weer mijn complotdenken zijn.

  Krankzinnig dat een Officier van Justitie zelf om vrijspraak vraagt. Dan kan je namelijk niets meer. Dan gebeurt er ook niets meer. Moed in schoenen zakken. Er lag genoeg bewijs tegen hem om de rechter om een uitspraak te vragen.

 17. Mindy says:

  Op welke datum was de uitzending van Peter R de Vries? Na 22 november 2007 moet wel.

 18. Mindy says:

  Japie met Tai Tang (tt) achter de bar bij de hoerenbuurt.
  Wie noemt zijn zaak nu snackloket, als het meer is als zo n frietkot in Belgie?
  snacKLOKet? Klok? CocaCola CC? jaPIE? (by the way Pi Day is March 14)
  Luifels rood-wit gestreept, Voorgevel rood, wit, zwart.

 19. Mindy says:

  Er is iets met die buurt ook. Met kerst 2011 was er ook een schietpartij bij een kroeg tussen de Gravendijkwal en Claes de Vrieselaan aan de Nieuwe Middenweg.

  …………………………………………………………………
  RIJNMOND: ZONDAG 25 DECEMBER 2011, 00:27
  Schietpartij in kroeg Nieuwe Binnenweg

  In een café aan de Nieuwe Binnenweg in Rotterdam is vannacht een 39-jarige Rotterdammer neergeschoten. De man kreeg ruzie met twee andere mannen, van wie één het slachtoffer in de buik schoot.

  De Rotterdammer is zwaar gewond opgenomen in het Erasmus MC en meteen geopereerd. Z’n toestand is volgens het ziekenhuis “zorgelijk maar stabiel”.

  De dader en diens compaan zijn gevlucht. Beiden zijn nog spoorloos. In het café waren ten tijde van de schietpartij ongeveer vijftien mensen aanwezig, een deel van hen is verhoord, de rest wordt later gehoord als getuige.

  De politie zoekt nog mensen die vóór de schietpartij de zaak al hadden verlaten, maar die mogelijk wel iets kunnen vertellen over de dader.

  De Nieuwe Binnenweg is enige tijd afgesloten geweest tussen de ‘s Gravendijkwal en de Claes de Vrieslaan.

 20. Danny de Mu says:

  De foto op het kruispunt is vaag, maar ik heb de indruk de handen van Koos te kunnen zien op het stuur. Verder zie je niets op zijn stoel, want hij draagt donkere kleding.
  Op de bijrijdersstoel voorin, zit of niemand of iemand met donkere kleding.
  Achter de bijrijder zit volgens mij iemand met grijze, half donkere kleding.

  Dit past bij de 3 Aziaten en waar die in de auto stapten en wat ze aanhadden. De 3e man had donkere kleding. De 2e man achter de bijrijder had grijze/halfdonkere kleding.
  Je kan ze niet herkennen, maar het is niet een niet-match.

 21. Buur van says:

  Luister….
  Ik heb die familie van Koos Namink opgezocht en dat lijken me Vrijmetselaars.
  Japie en Ben Dronkers op de hoek van de Rotterdamse wallen, lijken me Vrijmetselaars.
  Die kapperszaak met CCTV van die avond kruispunt Claes-NBW, sluit niet uit ook vrij.

  Alles is dus weer mogelijk. Koos Namink hebben we gezien in de video, hij is echt geraakt.
  Wist ie teveel? Was ie te lastig? Verveelden de nepelite zich te erg?
  Die week is zoveel gebeurt in Rotterdam. De familie heeft het politiedossier gezien en zij kennen de werkwijze van dit soort clubjes. Laat het dus maar lopen, voor wie doen we het?

  Overigens zou het me niet verbazen als de route inderdaad die avond is geweest
  0.35h cafe Oosterzeedijk klant oppikken die richting Nieuwe Binnenweg of die buurt wil,
  0.45h snackbar Japie aandoen,
  0.55h 3 Aziaten spreken hem aan bij snackbar Japie.
  1.00h op weg met 3 Aziaten over Binnenweg richting Claes de Vriesekruispunt CCTV
  1.10h afzetten 3 Aziaten bij café in West ergens.
  1.11h nieuwe klant die naar Keileweg wil
  1.20h aankomst Keileweg.
  1.40h vertrek Keileweg.
  1.45h aankomst Schoonderloostraat plus wachten 50 gulden
  1.50h aanval vindt plaats en 2 minuten later bellen ze 112.

  Laat me raden. De klanten die rond 0.35h richting de Gravendijkwal – Nieuwe Binnenweg wilden zijn via RTC gekomen?

  • ikhmmpnb says:

   Waar baseer je op dat de familie vrijmetselaars zijn? En waar zie jij twee leeuwenklauwen?

  • ikhmmpnb says:

   En wat bedoel je dat de familie de werkwijze kent van dit soort clubjes?

   De werkwijze van een of andere gestoorde crimineel die net op het verkeerde moment en op de verkeerde plaats is en daar besluit een taxichauffeur neer te steken, zomaar? Een taxichauffeur die gewoon zijn werk deed die nacht?

   Kap met die vrijmetselaar-onzin over de famulie van Koos Namink. Laat die mensen rouwen om wie ze kwijt zijn.

   Je slaat hier zo ontzettend de plank mis. Koos Namink was geen vrijmetselaar.

 22. Buur van says:

  Dus de twee leeuwenklauwen en het ene oog dicht….
  Hele kleine kans dat het een hoax is, maar ik denk dat het zieke humor is.
  In dat geval hebben die artsen zitten experimenteren.
  Ja zo ziek zijn ze. zzzzz slaapt u rustig verder.
  hoeveel levens moeten er kapot voor u wel opstaat?

 23. Buur van says:

  5555 dagen zaten tussen de datum 31 mei 2002 en 15 augustus 2017.
  de familie koos voor cremeren, wat ik niet zou doen bij dergelijke misdrijven.
  dan wil je het helemaal afsluiten en is er geen kans meer op gerechtigheid.

  • Mindy says:

   Er is dus ook weer een kans dat Koos in Thailand zit.
   Alle opties zijn weer mogelijk, want iedereen in het verhaal is lid van de club, inclusief natuurlijk Peter R de Vries. Met dit soort clubjes kan je geen maatschappij bouwen.

   • ikhmmpnb says:

    Doe alsjeblieft even normaal! De familie koos voor cremeren zodat er na 15 jaar eindelijk iets afgesloten kan worden. Koos Namink is hartstikke dood. Die zit echt niet in Thailand. Ongelofelijk wat jullie hier doen. Kap er mee, alsjeblieft. Jullie zeggen zelf toch ook al dat het geen zin heeft. Waarom nog je druk maken hierom!? De familie heeft er geen baat bij.

    Jullie zijn allemaal anoniem maar wat zou ik graag aangifte doen van laster bij de politie!

   • maudoortwijn says:

    Bedankt voor de reacties ikhmmpnb. Wij delen je zorgen.

  • ikhmmpnb says:

   Wat houdt die 5555 dan in?

 24. Mindy says:

  Ik zag wel een foto eerder op de website maar daar staat nu de oudere pasfoto.

 25. Buur van says:

  Facebook kan je ook veel op vinden maar dat ga ik niet zeggen. Daar ligt mijn grens.

 26. Danny de Mu says:

  Ik zou willen dat het opgelost wordt. Zo heb ik wel meer dossiers gezien waar ik dat bij wil.
  Er zijn teveel vreselijke zaken die maar onopgelost zijn.
  Dat is niet goed voor een land.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s