Nicky Verstappen en de openstaande vragen.

 1. Wat was de doodsoorzaak van Nicky Verstappen?
 2. Wat is de inhoud van het autopsierapport?
 3. Waarom zijn tentgenoten van Nicky Verstappen nooit als verdachte verhoord?
 4. Welke shoarmazaak bezorgde eten iets na 24.00h die nacht? Welk vervoersmiddel gebruikten zij? Waar stond deze geparkeerd?
 5. Waarom zijn er geen foto’s naar buiten gebracht van het kamp?
 6. Is bekend waarom de beste vriend van Nicky “Patrick” niet meeging op kamp?
 7. Is bekend hoe Mark zijn vingers zou hebben gebrand die nacht?
 8. Hoe laat hebben de kinderen avondeten gehad? Wie had er corvee daarna, om de eettent op te ruimen? (Nicky, en wie nog meer?)
 9. Wie hebben Nicky allemaal nog gezien na het avondeten? Hoe laat en waar?
 10. Waarom is niet met een speurhond gezocht vanaf de tent waar Nicky sliep?
 11. Van welke militaire legerbasis in de buurt van Brunssum zijn er militairen komen helpen zoeken naar Nicky? Was dat de Amerikaanse basis in Schinnen?
 12. Waarom was de Koninklijke Marechaussee aanwezig bij de zoektocht? Waarom heeft de Koninklijke Marechaussee de vindplaats van het lichaam bewaakt?
 13. Wie zocht de grafsteen van Nicky Verstappen uit? Het is een ruwe steen met weinig tekst erop. Er is geen sterfdatum. Wel is er een stempel van Ajax.
 14. Op welke dag is de grafsteen geplaatst?
 15. Wie regelde zo snel een gesigneerd Ajax T-shirt voor Nicky?
 16. Er zaten sporen van vegetatie op de rode trainingsbroek waarin hij gevonden is. Het is vegetatie die ook voorkomt niet ver van het dennenboomperceel. Is daaruit te concluderen uit wat voor soort contact deze erop gekomen zijn? (lopen door vegetatie, (dood) gesleept worden door, de broek zelf -dus zonder Nicky- door de vegetatie halen om sporen te creëren etc.).
 17. Waarom hadden de wetenschappers het oorbelletje van Nicky nodig, om jaren later zijn tijdstip van overlijden te kunnen bepalen? Is een meting van organen niet betrouwbaarder?
 18. Waarom hebben de ouders het lichaam van Nicky niet gezien op 11 augustus in de avond, direct nadat deze gevonden is? Identificatie wordt meestal gedaan door de directe naaste.
 19. Waarom is Nicky is naar een Ziekenhuis in Maastricht gebracht en een dag later pas naar het NFI in Rijswijk?
 20. Waarom is Nicky opgebaard geweest in een uitvaartcentrum in Brunssum? Na de sectie door het NFI is Nicky naar Brunssum gebracht (niet Heibloem).
 21. Waarom gaf de OvJ het lichaam pas vrij op 14 augustus om 16.00h, nadat Nicky reeds opgebaard was in een uitvaartcentrum te Brunssum? Daarna mochten de ouders het pas zien?
 22. Hoe kan de uitvaart geregeld zijn voor 15 augustus, als het lichaam pas 14 augustus eind van de middag werd vrijgegeven door de OvJ?
 23. Waarom is een familielid gevraagd om op 14 augustus een formele identificatie te doen, nadat Nicky al opgebaard ligt in Brunssum en na de sectie? Wat is dat?
 24. Het was een gesloten kist begrafenis, hoewel hij amper verwondingen had?
 25. Waarom vraag kampleider Joost Bartens aan de politie bij diens verhoor op 21 augustus of het mogelijk is om een dood kind te misbruiken?
 26. Waarom vraag kampleider Pieter aan de ouders of de datum van overlijden “10 augustus 1998” op het bidprentje zeker klopt?
 27. Een zwarte Nike zwembroek, een witte Umbro trainingsbroek en de rode Ajax pyjamabroek misten uit de tent. Nicky droeg zogezegd als hij gevonden werd een rode pyjamabroek en een blauwe onderbroek en verder niets. De zwarte zwembroek en witte broek zijn nooit gevonden. [merk op: rood, wit, zwart en blauw] Hoe past dit in het plaatje van de vermissing?
 28. Wat was het programma van 9 augustus 1998? Zijn ze in de middag wezen zwemmen? Welke kleding droeg Nicky vóór het slapen gaan? Aan tafel in de eettent?
 29. Zijn er foto’s gemaakt van Nicky op het kamp? Zo ja, welke?
 30. In de tent lag nadat iedereen weg was, behalve de spullen van Nicky, ook een staaflamp, die niet van Nicky was. Wie liet die staaflamp achter in Brunssum? Was dit de staaflamp waaraan Mark zijn vingers brandde in de tent?
 31. Waarom werd het autopsierapport vanuit Rijswijk pas op 21 oktober 1998 naar de politie in Limburg gestuurd?

ps. Het politieonderzoek heeft de naam Heikop. 

pps. Op 6 augustus 1998 verongelukt een ander (voormalig) lid van de voetbalvereniging waar Nicky Verstappen lid van is. Het gaat om ene Dennis (18). Het is te opmerkelijk om uit te sluiten dat er een verband is. Voetbalclub SVVH is een kleine vereniging, waar op dit moment (2017) slechts 6 elftallen actief zijn, waarvan 3 jeugd. Wat is de kans dat twee kinderen sterven in één week, in een populatie van ongeveer 50 jeugdigen?

ppps. Het kamp van Nicky (tot 12 jaar) bestond uit 10 kindertenten, waarin 37 deelnemers logeerden. Er waren 12 kampleiders mee. Iedere tent heeft 1 begeleider als tentbegeleider. En iedere tent kiest een groepsnaam. Zo koos Nicky’s groep voor “Nightriders” (begeleider Henk, getrouwd met Wil). Andere tentnamen waren “Het Oranje Legioen” (begeleider Jack), “De Tarzan boys” (begeleider Pieter), en “De vijf Johan Cruijfjes” (Joris). De kampleiders sliepen in eigen tenten verspreid over het kamp. De vrouwen slapen samen in de begeleidsterstent (namen onbekend). Joop Bartens heeft een eigen (EHBO) tent. Daarnaast is er de staftent (Jack, Sjra, Pieter, Henk & Wil, en Jan) en de bewakingstent (Joris, Pascal, Roger).  

This entry was posted in Den Haag, Nicky Verstappen, Politie, regio Zuid. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s