Eddy Moonen. En de politie zei “Bingo”.

dsci3460Het is onduidelijk hoe de laatste dage800px-jheronimus_bosch_-_the_pedlar_-_google_art_projectn van Eddy Moonen eruit hebben gezien. Eddy was werkloos, maar wel actief bij de scouting en als zwemleraar. Verder fotografeerde Eddy veel, vooral als er ergens wat te doen was.

 • Op vrijdag 23 november 1990 zou hij overdag bij de scouting moeten zijn, maar kwam hij -zeer tegen de gewoonte- niet opdagen zonder zich te hebben afgemeld. Dat viel mensen op, omdat hij juist degene was die de informatiebijeenkomst voor de scouting had georganiseerd die dag. En dan was hij er niet. Deze scoutingclub was gevestigd aan de Valkenboslaan 10 (bij Laan van Meerdervoort) in Den Haag.
 • Op zaterdag 24 november 1990 zou Eddy Moonen in de ochtend zwemles geven. Hij zwemt zelf zijn hele leven al. Zeer tegen zijn gewoonte, was hij er niet, zonder zich af te melden. Het zwembad besloot de politie te bellen. Ik vind dat behoorlijk pro-actief (iemand kan ziek zijn) en dit soort instanties hebben vaak wel een contacttelefoonnummer van familieleden/bekenden van hun personeel. Het is bij de familie onbekend welk zwembad het betrof.
 • Op zaterdag 24 november belt de politie de zus van Eddy Moonen. De zus had korte tijd daarvoor nog op de zolderverdieping van het huis aan de Atjehstraat 52 had gewoond. Ze had een sleutel. Samen met twee politiemannen en haar 5-jarige dochtertje gaat Geesje Moonen kijken bij de Atjehstraat 52, om te zien wat er aan de hand is. Eddy is officieel nog geen dagdeel vermist, want de politie heeft alleen iets vernomen van de zwemles die ochtend en weet dan nog niet dat hij ook niet op de scouting was geweest de dag ervoor. Ze zijn dus snel zéér pro-actief, hoewel Eddy een volwassen man is die gewoon op zichzelf leeft. Overigens bleek dat de politiemannen al wisten wie Eddy Moonen was (vermoedelijk omdat hij als Hagenaar vaak naar evenementen gaat, zoals open dagen van politie en brandweer etc.).
 • Als de zus met de twee politiemannen de twee trappen oploopt, blijft zij staan op de tweede trap. Ze heeft er een raar gevoel en wil niet binnenlopen zelf. De politiemannen lopen binnen en ze hoort één van hen zeggen:  “Bingo”. De politiemannen lopen samen de woonkamer in en lopen niet door naar de slaapkamer. Op de één of andere manier beseft Geesje dan dat Eddy vermoord moet zijn. Eén van de twee politiemannen neemt haar dan weer mee naar beneden naar de auto, waar haar dochtertje nog wacht. Ze hebben haar wel gezegd dat Eddy dood is, maar meer niet.
 • Er wordt slechts kort politie-onderzoek gedaan. Er is ook amper media-aandacht voor de moord. De kans op een oplossing is hierdoor klein geworden.

Als u meer weet over wat Eddy Moonen heeft gedaan in de laatste twee weken, laat het ons weten. Alle informatie is welkom.

Als u meer weet over wat er rond 21-23 november gebeurde rond de woning van Eddy Moonen aan de Atjehstraat, laat het ons weten. Ook kleine details over verhuizingen of onderhoud aan woningen of drukte op straat kan van belang zijn.


 

In diezelfde periode zijn relatief veel moorden gepleegd in Den Haag, waaronder meerdere moorden op homo’s en meerdere moorden op bejaarden. Dit is opvallend, omdat er in de meeste gevallen geen duidelijkheid komt over een motief.

 • Op 22 september 1988 wordt de sigarenboer Johannes (Joop) Schrijvers (72) in zijn sigarenwinkel aan de Kamperfoeliestraat-Mient dood gestoken. Juist deze sigarenboer had de gewoonte om zijn winkeldeur overdag op slot te doen en alleen open te doen, nadat er aangebeld werd en hij de bezoeker voor de deur had zien staan. Het is aan de Kamperfoeliestraat, aan de Mient, om de hoek bij de Valkenboslaan (scouting). Schrijvers was weduwnaar en woonde alleen achter de winkel. Schrijvers is gevonden liggend op de bank in de woonkamer, achter de winkel, met diverse steekwonden. Het mes is nooit gevonden. Uit de berichtgeving is niet op te maken, of Schrijvers gestoken is terwijl hij op de bank lag of dat hij in de winkel gestoken is (door mogelijk een klant). 
 • Op zondag 20/11/1988 wordt mevrouw A. Koopmans (63) met drie messteken vermoord. Maandagochtend 21/11 wordt ze gevonden door de thuishulp. Hieronder een bericht uit de Telegraaf van 22/11/1988. Mevrouw woonde aan de Mankesstraat, vlakbij het Haagse Bos en vlakbij de Wassenaarsestraat (de twee locaties waar een homomoord heeft plaatsgevonden enkele jaren later).  
 • Op 30 januari 1989 wordt in Den Haag bij een koffiehuis aan de Hoefkade een man (26) dood geschoten door ene A.G. (21). De Hoefkade kruist met de Wouwermanstraat (Adriane Dekker), maar het is een lange straat en het is onbekend waar het gebeurde.  
 • Op 7 augustus 1989 wordt aan de Oranjelaan (bij Hoefkade en Irma la Douce) per ongeluk een man dood geschoten op een verjaardagsfeest. Het pistool ging af. 
 • Op 11/11/1989 vindt er een roofmoord plaats aan de Glasblazerslaan te Den Haag (om de hoek van de Zuidwal, waar Koos H. woonde op 20 A of Zuidwal 101/102, afhankelijk van de bron). De heer C. Hanemaaijer (88) stikt op 11/11/1989 door de sok waarmee zijn mond gesnoerd is door de aanvallers. Het doet denken aan de roofmoord op een 82-jarige vrouw aan de Rotterdamse Boezemlaan in juni 1995. Een ander bejaard slachtoffer overleeft de aanval aan de Glasblazerslaan. 
 • In 2005 vindt er wéér een moord plaats in precies deze buurt, weer op bizarre wijze. In de woning aan de Zuidwal 103 of 104 (hoek met Hoge Zand) wordt mevrouw Marleen de Smet (54) op 3 juli 2005 vermoord. Haar keel is bijna geheel doorgesneden, nadat ze al was gewurgd. Hierna is ze onder een laken op bed gelegd. Vervolgens werd haar huis in brand gestoken. Dit zijn veel vreemde moorden in hetzelfde huizenblok. Afhankelijk van de bron voor de locatie van de woning van Koos H (nummer 20 A of nummer 101 of 102), woonde mevrouw De Smet pal naast of even verderop van Koos H. aan de Zuidwal. 
 • Op 14 november 1989 vermoordt een vrouw haar man met wie ze in scheiding ligt. Het is aan de Hildo Croplaan. De man zou haar hebben aangevallen.  
 • Maart 1990 wordt Eric Boes (23) dood geschoten (met 6 kogelschoten) in Den Haag door zijn beste vriend, vanwege een affaire met zijn vrouw. 
 • Op 3 maart 1990 wordt H. van Narsen (48) dood gestoken gevonden omstreeks 8.15h n de ochtend op de Hoefkade in Den Haag. Hij lag voor de deur van een eettentje.
 • Op 25 maart 1990 spoelt op het strand van Scheveningen het lichaam aan van een onbekende vrouw. 
 • Op 11 april 1990 wordt Mohammed el Boudyadi geliquideerd in een woning aan de Rubenstraat. 
 • Op 21 mei 1990 wordt J.C. de Niet met messteken omgebracht in het Haagse Bos, bijna voor de deur van Huis ten Bosch. Er werd iemand opgepakt, die ontkende.  
 • In de nacht van 11 op 12 juni 1990 steekt een man (31) een andere man (25) dood aan de Loosduinseweg. Dat is niet ver van de Regentesselaan. 
 • Op 24 juni 1990 steken twee broers tijdens een burenruzie een man dood in een woning aan de Vosmaerstraat in Den Haag. Dat is vlakbij station Moerwijk (Spoorwijk). 
 • Op 29 augustus 1990 wordt Raif Kaya dood geschoten door ex van zijn vriendin in koffiehuis Ozlem aan de Beeklaan. Het is niet ver van de scouting van Eddy. 
 • Op 7 september 1990 vermoordt een man (30) zijn ex-vrouw Oemraw (27) in haar woning met messteken. Mevrouw was trambestuurster en woonde aan de Hazelaarstraat. Dat is een steenworp afstand van de Kamperfoeliestraat (sigarenboer) en niet ver van de Valkenboslaan (scouting Eddy Moonen).  
 • Op 8 oktober 1990 wordt de Israëlische mevrouw Sharon in de avond (rond 21.30h) vermoord aan de Regentesselaan in Den Haag.  
 • Op vermoedelijk 22 november 1990 wordt Eddy Moonen vermoord in zijn woning aan de Atjehstraat 52, niet heel ver van de Wassenaarseweg. 
 • Op 7 december 1990 gooien twee mannen (één ervan was jarig) een derde in het water langs het Groenewegje (ook bij de Zuidwal), waarop deze (25) verdrinkt. 
 • Op 11/12/1990 wordt de bejaarde Adriana Dekker (76) vermoord in haar woning aan de Wouwermanstraat in Den Haag. Dat is niet ver van station Holland Spoor.

Broer Koos Hertogs in huis Zuidwal van Koos

Natuurlijk zijn niet al deze moorden gerelateerd. Maar het is wel opvallend dat er meerdere homo’s en meerdere bejaarden in korte tijd vermoord worden zonder schijnbaar motief. Ook is het opvallend, dat veel moorden plaatsvinden rondom de Wassenaarseweg en de Zuidwal.   

Rechts een krantenbericht over de Zuidwal. De broer van Koos Hertogs paste in een huis op de spullen van Koos Hertogs. Wéér een raar verhaal, want de oorzaak van de brand bleef onbekend en de verbrande man werd geïdentificeerd als de broer van Koos, maar is vervolgens overleden. Datum van het krantenbericht? 22-11-1984. Ik heb vragen.

 

About MOL

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in Maatschappij. Bookmark the permalink.

9 Responses to Eddy Moonen. En de politie zei “Bingo”.

 1. Pingback: Eindtijdsignalen en andere opvallende nieuwsfeiten, verzameld door: Arie Goedhart | Silvia's Boinnk!!!

 2. Jimmy is Back says:

  Wat raar is van de politie, is dat ze direct komen opdagen als iemand enkele uren niet op vrijwilligerswerk is geweest. Nou moe. Sinds wanneer komen die lui volop in actie als iemand (volwassen) enkele uren niet op zijn plek is? Alsof ze het wisten.

  Wat ook raar is van de politie, is dat er geen aandacht is gegeven aan deze moord in de media. Een beetje media aandacht is toch echt op zijn plaats. Het was ook niet de eerste homomoord in Den Haag. Je kan daar als misdaadprogramma een item aan wijden. Geheid dat mensen kijken, want mogelijk seriemoord enzo. Maar nee, niet gedaan.

  Die twee politie-agenten zeggen Eddy te kennen bij de politie omdat ze hem wel eens tegen kwamen bij open dagen enzo. Bovendien doet Eddy vrijwilligerswerk bij het zwembad en dan ben je een soort mede-ambtenaar bij de gemeente. Maar dan roepen ze BINGO als ze hem zien liggen, dood, vermoord??? Ze kennen die gast. Het is niet een TV programma over een acteur of iemand ver weg (dan kan je een keer reageren met zoiets, of als je iemand helemaal niet kent).

  Dan kan je net zo goed roepen “vier op een rij” heel blij. Bingo is trouwens 5 op een rij. Er zijn geen 5 homomoorden geweest in Den Haag voor zover ik kan zien. Doet de COC dan niks? Of doen die alleen feesten en onderwijzen hoe vrij de homos moeten zijn ipv geweld tegengaan?

 3. Vogeltje wat zing je laat says:

  Heb je niet een volledige lijst van alle Haagse moorden in die tijd?
  Dan kunnen we kijken of we tot 5 komen met overeenkomsten.

  Wat ik tot dusver kan zien:
  2 fotografen
  meerdere met uitkering of pensioen (Eddy, Mirjam, alle bejaarden)
  meerdere uit dat buurtje Wassenaarse straat, Haagse Bos, Mankesstraat.
  meerdere om half 10 in de avond (tenminste Sharon en Glasblazersstraat)
  meerdere uit het buurtje Zuidwal, Glasblazersstraat, Zuidwal nog eens (zelfde blok!).
  meerdere uit het buurtje Regentesselaan (Sharon), Valkenboslaan (Eddy), Kamperfoeliestraat

  Als je nu een lijst maakt met alle moorden van die 3 jaar, dan kijken wij daarna wel waar we er 5 van op een rij hebben.

  • Vogeltje wat zing je laat says:

   Misschien moeten we opnieuw kijken of we niet toch aan 5 homo;s komen. Bingo!

 4. Kaskaas says:

  Ik ga nooit meer naar een verjaardagsfeestje in Den Haag Nondesjuus. 2x in een jaar.

 5. Geuz says:

  Die moord op Eddy Moonen, komt op mij over als het opruimen van een lastige getuige.

  Die andere moorden, homo’s en ouderen, tsja, ik weet dat alle Jezuïeten en ook circa de helft van andere ordes in de Katholieke kerk homofiel zijn. Niet alleen celibaat is daar de oorzaak van, want bij de Jezuïeten is dit om hen los te maken van een werelds gezin, die mannen hebben niets te verliezen als geëngageerd militair. Dus ook bij verschillende van die andere moorden, op homo’s en ouderen, kan het gaan om getuigen van iets te weten kwamen, wat niet aan het licht mag komen. Ouderen, omdat die meer zagen in hun leven dan jongeren.

  Ik betrek moorden op homofielen vaak op geheime diensten van het Vaticaan, omdat ik weet dat de paters vaak homogelegenheden bezoeken, ook veel seksuele omgang hebben, dus is de kans erg groot is dat een van hun sekspartners te veel te weten komt.

  Maar meer weet ik niet.
  De getuigen kunnen niet meer praten, dus als dat het motief was, ik acht oplossen van deze zaken erg klein.

  Er gebeurd veel in Den Haag op gebied van geheime diensten, dus er zijn daar veel mogelijkheden om dingen te weten die een moord motiveren.

  Misschien dat er politieke zaken een rol spelen rond enkele van die moorden, maar zou echt niet weten wat, want 1990 was twee jaar voordat het conflict in Joegoslavië begon. Ik weet (nog) niet wat de geheime diensten in 1990 geheim zochten te houden.

 6. Peterweethet says:

  Als er een tijd staat is het om half 10 in de avond. Is dat ook iets? Of zie ik spoken? De grote wijzer op de 6 en de kleine wijzer tussen 9 en 10. ???? Iemand? Of is dit niks.

  • stevenK says:

   Als je het zo kunstelt kom je wel aan 666. De 6 de 9 een 1 en O. De 1 is namelijk het Joodse teken voor 6 (VAV).

 7. Vogeltje wat zing je laat says:

  Ik bedenk me ineens dat er zoveel jonge mensen vermoord zijn, waarvan ouders gescheiden zijn of één van de ouders net daarvoor is overleden.
  – Eddy Moonen (vader overleden)
  – Nadia vd Ven (vader overleden)
  – Nicole van Hurk (moeder overleden)
  – Lydia Knap (vader overleden)
  – Weduwe Wittenberg

  Als je de scheidingen meetelt zijn het er nog meer.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.