Lichaam gevonden in de Zuid-Willemsvaart in Helmond

Omroep Brabant

HELMOND – In de Zuid-Willemsvaart in Helmond is donderdag het levenloze lichaam van een man gevonden. Mogelijk gaat het om de vermiste Bart Hillen (67) uit Helmond. De politie wil alleen bevestigen dat het in ieder geval niet gaat om Eindhovenaar Henry Pfaff, die al anderhalf jaar vermist wordt.

Het stoffelijk overschot was in een deken gewikkeld en zat in een pakket, dat donderdagochtend in het kanaal nabij de Rochadeweg dreef. De politie houdt ernstig rekening met een misdrijf. Meer details kon een woordvoerder nog niet geven, aangezien het technisch onderzoek nog bezig is.

De brandweer haalde de tas donderdagochtend naar de kant. Met een kraan werd het pakket uit het water gehaald, waarna forensische onderzoekers de inhoud onderzochten. 
Een politiehelikopter is in de omgeving geland ter assistentie.

Drie weken spoorloos
In de deken zat het lichaam van een man gewikkeld. Mogelijk gaat het om Bart Hillen (67), die sinds drie weken spoorloos is. Het stoffelijk overschot moet nog officieel geïdentificeerd worden. Bart Hillen vertrok drie weken geleden vermoedelijk vanuit zijn woning in Helmond. Sindsdien werd er niets meer van hem vernomen. Omroep Brabant


 

Wat is mijn eerste indruk?

 • Sinds wanneer trekt de politie en brandweer zoveel materieel uit, nog vóór het bekend is dat er een lichaam in de tas zit? Het zou om vuilnis kunnen gaan en dan is dit wat overdreven.
 • De man is gevonden in de Willemsvaart, net noordelijk van de viaduct van de Rochadeweg over de Willemsvaart. Het is waar het bedrijf Nexpak gevestigd is, een bedrijf dat plastic verpakkingen maakt, maar in 2010 in financiële nood kwam. link
 • De tas kan gedumpt zijn a) vanaf de viaduct, b) vanaf het Piet van Bokhovenpad, hoewel dit niet toegankelijk is voor auto’s, c) vanaf de Stipdonkseweg, wat wel toegankelijk is voor auto’s, d) vanuit Nexpak, of e) vanaf een vaarvoertuig. De Wilemsvaart is een kanaal en heeft m.i. normaal geen sterke stroming.
 • 13737679_635991629578594334Het is wel erg toevallig, dat de politie (na drie weken vermissing) op woensdag 18 mei een opsporingsbericht uitstuurt en op 19 mei er ineens een tas drijft in de vaart.
 • Voor zover ik kan vinden, woonde Bart Hillen (67) aan de Zuidende in Helmond, ter hoogte van de Kluisstraat. Hij is mogelijk zelf van huis vertrokken naar onbekende bestemming of in eigen huis overmeesterd. Het kan ook een hoax zijn.

ps. Hoewel dit ook de Willemsvaart is, is de vindplaats van het lichaam van Manon Seijkens aan de andere kant van Helmond geweest.

About maudoortwijn

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in Maatschappij, regio Zuid and tagged , , , . Bookmark the permalink.

5 Responses to Lichaam gevonden in de Zuid-Willemsvaart in Helmond

 1. The Brewer says:

  stay away from canals 🙂 and Audi’s, on the pavement 🙂

 2. Pingback: Eindtijdberichten en ander opvallend nieuws, verzameld door: Arie Goedhart | Silvia's Boinnk!!!

 3. waterman10 says:

  Maud,kun jij achterhalen of Bart Hillen soms familie is van Hans Hillen?
  In Helmond ligt namelijk ook de fokker fabriek waar ze onderdelen voor de JSF maken.
  Hans Hillen is een oud minister met een gat in z’n hand als het om ons Nederlands belastingsgeld gaat. Blijkbaar oefent hij nog veel druk uit op het Nederlandse defensie beleid.
  De 375 miljoen extra die in de begroting voor 2016 worden verwacht, zijn net genoeg om noodverbanden aan te leggen. Voor echte investeringen is veel meer geld nodig, en over veel meer jaren, zegt oud-minister van Defensie Hans Hillen tegen BNR.
  http://www.bnr.nl/nieuws/politiek/186445-1508/375-miljoen-extra-voor-defensie-is-pappen-en-nathouden

  Ik kan op het internet niks vinden over familie relaties of vrienden van de vermiste Bart Hillen die zogenaamd is opgevist als lijk uit de Helmondse willemsvaart.
  Hoe dan ook,misschien zoek ik wel in een verkeerde hoek.
  Maar dat massaal uitrekken van verschillende hulpdiensten vind ik ook raar als men in eerste instantie alleen maar een tas of zak ziet drijven in het water.
  We leven in een land wat totaal aan het ontwrichten is en bij de geringste scheet al op de kop staat.
  Houd de moed erin meid en blijf nuchter nadenken. Dat doe je goed.
  Groet,een passerende mede landbewoner.

 4. Kaskaas says:

  Het is Bart Hillen en ze houden een dakloze man aan? Sinds wanneer wikkelen daklozen hun slachtoffers in dekens en grote tassen? Die hebben dat niet over en op zolder liggen. Een dakloze loopt “gewoon” weg of hij/zij zorgt dat het lichaam verdwijnt, zonder dat het hem zijn eigen spullen kost.

  http://www.boevennieuws.nl/nieuwsflits/moordonderzoek-bart-hillen/

  • maudoortwijn says:

   Er was een filmcamera van de pers aanwezig, als er nog gewoon slechts een tas in het water ligt !!! En bedoel, een gewone fotocamera snap ik. Als journalist wacht je even bij de waterkant als je toevallig ziet hoe hulpdiensten uitrukken om iets in het water.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s