Pinksteren: Het begin van de Christelijke kerk

Christenen vieren met Pinksteren dat de Heilige Geest neerdaalde uit de hemel op de volgelingen van Jezus. Na Jezus’ kruisiging op Goede Vrijdag en de verrijzenis met Pasen (verdwenen uit het graf), hadden zijn leerlingen nog 40 dagen lang (tot Hemelvaart) zijn mentale steun en het gevoel van zijn aanwezigheid gehad. Daarna niet meer. Hij had beloofd de Heilige Geest te sturen, om hen de kracht te geven het evangelie te blijven verkondigen en het Christendom te verspreiden na zijn heengaan. Tien dagen na Hemelvaart (de 50e dag van Pasen), kwam de beloofde Heilige Geest over de discipelen. Dit is de viering van Pinksteren. Het feest van het licht.

wat-vieren-we-eigenlijk-met-pinksteren-940

Eindtijd

De eerste nieuwe bekeerlingen van het Christendom na de hemelvaart van Jezus worden gezien als het eerste resultaat van de evangelisatie. Deze evangelisatie gaat nog steeds door. Het verhaal wil, dat als alle voor het Koninkrijk van God voorbestemde mensen tot bekering zijn gekomen, dat dan de Eindtijd begint: de laatste fase van de geschiedenis.

Sjavoeot

Volgens Joodse jaartelling valt Sjavoeot op 6 (en 7) Sivan (9e maand). Sommigen zien een verband met het joodse oogstfeest Sjavoeot, niet alleen omdat de uitstorting van de Heilige Geest tijdens het joodse feest plaats zou hebben gevonden. Met Pinksteren zou volgens de christelijke interpretatie begonnen worden met het binnenhalen van de “oogst” (de bekeerlingen voor Christus).

De datum van Sjavoet is bovendien 50 dagen na het begin van Pesach. Op het Joodse Pesach start de Omertelling. Vijftig dagen lang wordt er geteld en op de 50e dag is het dan Sjavoeot, net zoals Pinksteren 50 dagen na Pasen valt. Pinksteren is echter gebaseerd op het Nieuwe Testament en gericht op de Heilige Geest.

ps. De aanslag in de discotheek in Orlando werd gedaan op 12 juni (Sjavoet). Er vielen 49 slachtoffers (+ 1 x dader). 

This entry was posted in eindtijd, Rome and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Pinksteren: Het begin van de Christelijke kerk

 1. AndyDandy says:

  Als je die moeder en vader ziet bij Rondom 10, dan denk ik dat die hebben zelf meegewerkt.
  – Door hen was zij alleen thuis.
  – Ze is waarschijnlijk niet thuis ontvoerd.
  – Zij kunnen het huis geprepareerd hebben.
  – Zij delen weinig info over wat Germa de laatste dagen gedaan heeft.
  – Als er meerdere daders zijn (complot) dan moeten haast mensen heel dichtbij meegedaan hebben, want anders kan je moeilijk een complot opzetten.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s