Gebiedsverbod, want bevrijdingsconcert!

De belastingbetaler betaalt en zij richten schade aan voor eigen vermaak. Hoe zielig zijn ze!

5-mei-concert-amstel-sluit-bevrijdinsdag-afOp 5 mei kreeg ik zonder enige reden een gebiedsverbod in mijn eigen straat. Dat mag niet eens, wettelijk. Ik heb immers niets verkeerd gedaan! Mijn eigen straat! Ze dreigden me op te pakken, als ik in mijn eigen buurt zou rondlopen. Waarom? Er was een Viering van Bevrijdingsdag voor mijn voordeur. Daar was Willem-Alexander bij en die is bang. Heel bang. Niet voor Jorge Zorreguieta, maar voor mij. Ik ken die gast niet eens en herkende hem in Bangkok ook niet!

Wat gebeurde er? Ik mocht niet in mijn eigen straat lopen. Dat werd mij verteld als ik de deur open doe om boodschappen te gaan doen. Op orders van burgemeester Van der Laan, zeiden ze. Ik weet natuurlijk niet of dat zo is, want de papieren wilden ze me niet geven.

We zullen de ambtenarij inclusief politie moeten doorlichten en waar nodig vervangen door burgers, die wel bereid zijn om deel te nemen aan een Westerse samenleving. Zij kunnen het niet en/of willen het niet. Als een bestuurder zegt: schendt mensenrechten, dan doen ze dat. Zonder vragen te stellen. Dat deden ze in Argentinië ook, maar dat hoeven we Maxima niet te vertellen.

DSCI1436

Als ik om niets sinds 1989 word klemgezet (omdat ik het zo goed deed op het VWO en er leuk uitzag), dan kan iedereen de klos zijn morgen. Ik heb alles gedaan om deze confrontatie te vermijden, maar heb geen keus ondertussen.

About maudoortwijn

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in Amsterdam, NWO, regio Amsterdam, WO2 and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

9 Responses to Gebiedsverbod, want bevrijdingsconcert!

 1. maudoortwijn says:

  Enkele jaren daarvoor werd ik ook gevolgd met de motor door een politiemuis op 5 mei, toen ik naar buiten liep om naar de supermarkt te gaan. Die politieman vertelde me op zo’n typisch toontje: “doe het nu niet, loop niet naar buiten”… Alsof ik een voetbalhooligan was die op het punt stond een vechtpartij te beginnen. Alsof ik ooit iemand had aangevallen? Het is andersom en dat weten zij ook. Ik ging echt oprecht op 5 mei gewoon boodschappen doen. Ik kies er niet voor om een feestje op straat te organiseren, voor een selectief gezelschap! Doe dat in je eigen paleis!

  Ik had gewoon hetzelfde terug moeten zeggen: “doe het nu niet, politiemuis, wees geen nazi, wees een ware diender”. Maar die man weet al lang dat ie geen knip voor de neus waard is. Kennelijk moet je in Amsterdam Joods zijn, om verontwaardiging te krijgen als je rechten geschonden worden. Jammer. Zover zijn we dus gezakt.

  Politie zet zich in tegen mensenrechten, net als in WO2. Er is weinig veranderd, alleen ben ik nu target. Nee, daar heb ik niet zelf om gevraagd, echt niet. Dit speelt al jarenlang.

 2. AnneMariaKoekoek says:

  junta-k…. remkers uit grun…. wa….

 3. ABc says:

  Dat concert wordt bij jou voor de deur gehouden. Maar daar kiest Willem toch voor? Waarom gaat hij niet ergens anders staan met zijn santekraam? Waarom moet dat in hartje Amsterdam. Dat kan toch veel beter in een TV studio gegeven worden? Dit kost ik weet niet hoeveel geld, sowieso. Laat me raden, ze zijn een week bezig met opbouwen van dat podium? Wat kost dat allemaal wel niet, wat betreft beveiliging?

 4. Johan Veenstra says:

  @ Maud, is Carla Oortwijn van stichting Gewoon Verdiend te Assen familie van jou?
  Ze organiseert een uitje voor kinderen die mantelzorger zijn naar de nieuwe dierentuin Wildlands in Emmen: http://www.dvhn.nl/drenthe/300-mantelzorgertjes-doen-dagje-Wildlands-21371177.html

 5. Johan Veenstra says:

  Over de nog niet opgeloste moorden op Rotterdamse prostituées in een periode van tien jaren (1989 – 1999) vermoedelijk door een seriemoordenaar gepleegd: Coldcaseteam gelooft in vinden onbekende Rotterdamse seriemoordenaar http://s.ad.nl/4309561

  • maudoortwijn says:

   Maar dan worden er geen feiten in het artikel genoemd, waar een potentiële getuige iets mee kan. Geen data, geen namen, geen locaties. NIETS.

   In diezelfde periode zijn in Groningen ook meerdere prostituees vermoord.
   ——————————
   Een seriemoordenaar blijkt in tien jaar vijf prostituees te hebben vermoord in Rotterdam tussen 1989 en 1999. Dat maakt het coldcaseteam van de politie bekend op basis van nieuw onderzoek. Tot nu toe was er wel het vermoeden dat de vrouwen door één dader zijn gedood, maar nu is dat volgens de politie zeker.

   we hopen dat mensen, die iets weten, op de lijn komen en relevante informatie met ons gaan delen
   René Bergwerff, leider coldcaseteam politie
   De dader is een lustmoordenaar die zijn slachtoffers met extreem veel geweld toetakelde en misbruikte. Enkele vrouwen zijn bijna door hem onthoofd. Hij maakte gebruik van uitbeenmessen en kartelmessen zoals die in slachthuizen gebruikt worden. Dat valt zaterdag te lezen in dagblad NRC.

   De dader is nog niet gepakt en of dat gaat gebeuren blijft onzeker. Veel bewijs is zoekgeraakt of onbruikbaar geworden na al die jaren, toch heeft het coldcaseteam goede hoop. Drie jaar lang hield het coldcaseteam de onderzoeksdetails geheim, tot deze week. Rechercheur en chef van het team René Bergwerff: ,,We willen laten zien waar we mee bezig zijn. En we hopen dat mensen, die iets weten, op de lijn komen en relevante informatie met ons gaan delen.”
   Vertrouwen

   Bergwerff heeft zes recherceurs op de zaak zitten die er elke dag aan werken. ,,We hebben er vertrouwen in dat we de dader gaan vinden. Als ik zou denken dat ik aan een dood paard trek, zou ik er niet al die mankracht en zo veel geld in stoppen.”

   Door de details van de moorden denkt Bergwerff dat de dader vooraf goed nadacht over zijn daden. Waarschijnlijk kende hij het schimmige wereldje van de prostitutie in Rotterdam goed. Ook keek hij goed rond welke vrouwen de makkelijkste prooi zouden zijn. Vrouwen waar niemand op lette en die zwak en afhankelijk waren door hun drugsverslaving.
   Agressie

   © Cor Mulder ANP.
   Machiel Oeloff, de hoofdinspecteur van politie die in de jaren negentig belast was met het onderzoek naar de moorden, vermoedde ook al dat het om één dader ging. Hij vertelt in de krant dat de moorden opvielen: ,,Dit waren geen zaken waarbij het toevallig een keer uit de hand is gelopen, dat was duidelijk. Er zat iets anders achter, dat zag je ook aan de agressie waarmee de dader ze neergestoken heeft.”

   Volgens Oeloff mislukte het onderzoek destijds door gebrek aan geld bij de recherche en onbetrouwbare verslaafde getuigen. ,,Ik werk nu dertig jaar bij de politie. Er zijn maar twee zaken die ik in mijn tijd graag afgerond zou willen zien. Daar is dit onderzoek er een van. Er is me veel aan gelegen deze dader te vinden.”
   Sperma zegt weinig

   Niemand is vrij van belangen in deze wereld. Daar komt bij dat velen dood of ziek zijn.
   René Bergwerff, leider coldcaseteam politie
   Het coldcaseteam krijgt het nog moeilijker dan Oeloff destijds. Bergwerff: ,,Niemand is vrij van belangen in deze wereld. Daar komt bij dat velen dood of ziek zijn. Op bijna niets kun je vertrouwen. En laten we wel wezen, en ik zeg dit met alle respect: het gaat om prostituees. Als we sperma op een dergelijk slachtoffer vinden, ja, zeg het maar. Is het van een klant, van welke dan, heeft ze er die nacht meerdere gehad? Alles moeten we dubbel kritisch bekijken.”

   NRC noemt de man de Nederlandse Jack the Ripper, die ook vijf sekswerksters om het leven bracht in de negentiende eeuw in Londen en ook nooit gepakt is. In de jaren ’90 was er volgens de krant weinig aandacht voor de moorden, die zich afspeelden in een duister milieu van drugshoeren, dealers en pooiers. Het was een wereld waar de meeste gewone burgers hun schouders over ophaalden.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s