Lydia Knap: Wie nam die eerste foto’s?

Ik heb eerder geschreven, dat ik het onderzoek van de politie zélf zeer vreemd vind in de zaak Lydia Knap. Eén van de opmerkelijke aspecten is, het maken van foto’s van Lydia Knap, direct nadat ze gevonden is. Lydia Knap is overleden in de ambulance, volgens haar dossier, niet in de hal van haar woning.

 

Er zijn drie foto’s met Lydia Knap liggend in de hal

Lydia Knap is om 1600h gevonden door haar man, net nadat hij thuiskwam. Ze bevond zich in de WC en de WC-deur was dicht. Als hij deze opendoet, valt ze met bebloed lichaam op de grond in de hal. Joop Baneke kijkt even en besluit direct de buurvrouw te halen, die verpleegster is. Zij belt uiteindelijk 112. Lydia Knap zou zijn overlijden in de ambulance. Kortom, Lydia ging levend de ambulance in en is hierna afgeleverd in het mortuarium.

vlcsnap-2015-10-21-18h35m15s967 - kopie

vlcsnap-2015-10-15-18h48m32s673

vlcsnap-2015-10-16-04h42m41s588

Waarom politiefoto’s hogere prioriteit dan hulpverlening? 

Waarom werden foto’s van haar gemaakt op de plaats delict, alsof zij reeds overleden was?! Hoe beschamend is het, dat hulpverleners bij een slachtoffer arriveren en haar dan niet helpen (nog geen deken om haar warm te houden!), maar foto’s maken van haar naakte lichaam, zonder dat iemand naast het slachtoffer zit of naar haar omkijkt? Het is notabene begin februari en koud buiten. De deur open? Foto’s maken? Niet eens een deken over Lydia heen? In wat voor wereld leven we?

Ik dacht dat Joden veel waarde hechten aan respect voor de mens tijdens de doodstrijd en het nóóit alleen laten van het lichaam voor de begrafenis? Gesloten kisten toch? Dit is letterlijk het omgekeerde van wat je zou verwachten. 

Het is hoogst ongebruikelijk in Nederland. Reden om die politiefoto’s nog eens te bekijken, maar dan met de vraag wie de foto’s nam.

Wie maakte deze eerste foto’s? 

Volgens de uitzending van Peter R. de Vries zijn de getoonde foto’s allen politiefoto’s. Ik heb daar screenshots van gemaakt en ze uitgebreid bestudeerd. Ik vroeg me namelijk af hoe het kan dat er zo weinig verzorging aan Lydia Knap is gegeven. Ze ligt erbij alsof ze dood is, maar is pas in de ambulance overleden. Deze vrouw heeft haar hele leven gewerkt in de sociale zorg van anderen. Waarom moest juist zij zo eindigen?

Lydia Knap is wél een meter uit de WC gesleept (ze ligt verder naar voren dan hoe Joop haar vond), maar er is niet eens een deken over haar heen gelegd. Hoe kan het dat er hulpverleners (verpleegsters, politie of ambulancebroeders) aanwezig zijn, maar niemand voor Lydia Knap zorgt? Haar bloedingen zijn niet gestopt. Haar lichaam wordt niet warm gehouden. Er is niet eens een kledingstuk onder haar hoofd gelegd als kussen. Niets! Wie kiest ervoor foto’s te maken: in plaats daarvan?

De eerste foto is een ander formaat

SBS6 liet de foto’s zien, zonder het lichaam af te dekken. Waarom? Het is beschamend en onnodig. [Nee, SBS6 heeft geen poging gedaan de verwondingen te verklaren om de dader te vinden, dit was puur voor de kijkers thuis, zonder een inhoudelijke bijdrage te doen.]  En waarom werd die ene foto opgerekt, om deze van hetzelfde formaat te laten lijken als de andere foto’s?

vlcsnap-2015-10-21-18h35m15s967 - kopie vlcsnap-2015-10-21-18h34m20s717 - kopie

Er is een foto van de crime scene gemaakt, staande in de deuropening van de voordeur. Deze foto is aan ons gepresenteerd als zijnde een politiefoto. Echter, de foto is opgerekt. Als we de verhouding herstellen blijkt, dat deze foto een vierkant formaat heeft. Alle andere foto’s hebben eenzelfde (ander) rechthoekig formaat. De foto is zeer waarschijnlijk gemaakt met een andere camera. Wie maakt die foto en waarom? En waarom is er tussen het moment van de eerste foto en de latere foto’s niets gedaan om Lydia Knap te helpen of enige waardigheid te geven? Ze lééfde nog!

Joop Baneke heeft de buren van de Haagkerslaan 16 gealarmeerd, omdat de vrouw verpleegster is. Maakten zij deze foto? Zonder Lydia Knap te verzorgen eerst? Waar was Joop Baneke op het moment dat dit gebeurde?

Vergelijk deze foto gerust met de andere foto’s gemaakt van het toilet en van de rest van de woning. Deze ene foto heeft een ander formaat.

Waarom was het nodig haar wel een meter uit de WC te slepen? Maar heeft men tegelijkertijd niets gedaan om haar te verzorgen? Juist!  

About maudoortwijn

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in Lydia Knap, Media, Politie, regio Amsterdam and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Lydia Knap: Wie nam die eerste foto’s?

  1. Pingback: Eindtijdberichten en ander opmerkelijke nieuwsfeiten, verzameld door: Arie Goedhart | Silvia's Boinnk!!!

  2. duco crop says:

    Daarvoor had ik nu een heel pak foto-collages gemaakt om een relatiewinkel mee op te starten tussen Nijmegen en Hotel de Wereld in Wageningen bijvoorbeeld, Dus een winkel waar je beter aan kunt geven wie je zoekt en hoe je met elkaar om kunt gaan, welke kant je op wilt neuken of schieten of pijpen of steken. Al deze collages heb ik opgeslagen want durf die niet eens in Nederland meer te uiten want mijn ervaring met de politie is dat het een levensgevaarlijke snijbonen molen is waar je maar beter met een boog omheen kunt lopen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.