Een simpel voorbeeld: huursubsidie

36843104-vliegende-duif-met-envelop-post-poststempel-sjabloon-geen-beroerte-cartoon-vlakke-stijl-vector-illusIk heb vaker geschreven dat één van de doelen van de EU is, om welvaart tussen staten te nivelleren. Dat heeft met sociale doelstellingen weinig te maken. De wereldwijde nepelite wil vat krijgen op de bevolking van alle landen. In opkomende markten die recent hun vrijheden hebben bevochten (zoals de Balkan en Oost-Europa) kan dat, door hen allerlei vormen van subsidies te bieden.

Herverdeling 

In landen waar de levensstandaard hoog is onder een groot deel van de bevolking (zoals Nederland), kan dat door de armoede te laten toenemen. Dat is reden om welvaart tussen landen in de EU te herverdelen. De hoofdreden is echter, dat bij herverdeling van de welvaart (het jaarlijks schuiven van miljarden) er door de wereldwijde nepelite, oftewel de überrijken, veel geld kan worden verdiend. Ons sociaal stelsel verdampt en we betalen nog evenveel belasting (of zelfs méér, als je de kosten van ziektekosten, energie, parkeren etc meerekent). Nederlanders betalen veel voor weinig. Een grote overheid, die weinig opheeft met NL burgers.

Huursubsidie 

Het Nederlandse sociaal stelsel wordt gebruikt. Een voorbeeld? Overal wordt op bezuinigd, maar de huursubsidie blijft bestaan.

In 2013 kwam de Bulgarenfraude van huursubsidie eindelijk in de media, nadat het binnenskamers al veel langer bekend was (ik had er zelfs al lang van gehoord en ik heb geen bekenden die bij de staat werken). Bulgaren die in Bulgarije woonden inden huursubsidie via vage postadressen in Nederland. De daders van deze scam zijn natuurlijk niet aangepakt.

Is dit lek daarna gedicht? Is huursubsidie gestopt of verbonden aan een nationaliteit, bijvoorbeeld de Nederlandse? Nee. 

Om voor mij onduidelijke redenen is de huursubsidiepot nog steeds open voor iedereen. Dat is vragen om problemen. Deze week hoorde ik van iemand uit Kroatië, dat hij in Amsterdam huursubsidie vangt voor een huurwoning. Het probleem daarbij is, dat de Nederlandse overheid geen idee heeft wat de financiële situatie is van zo iemand. Ze kunnen een loonstrook opvragen van zijn werk in Nederland, maar weten zij veel dat deze jongeman tevens een eigen appartement bezit in Zagreb!

Reken maar dat er vergelijkbare gevallen zijn met kinderbijslag, uitkeringen, sociale woningen, en wat al niet meer. Het niveau van sociale voorzieningen in Nederland is alleen te handhaven in een omgeving waar controle fatsoenlijk georganiseerd is en corruptie beperkt. Dichtbij dus.

Omgekeerd? Ik ken twee Nederlandse stellen die geprobeerd hebben om real estate te kopen in Kroatië, netjes via een makelaar. In beide gevallen ging de aankoop mis, nadat ze de eerste aanbetaling op de woning gedaan hadden (10%! weg!). In Kroatië vinden ze dat heel gewoon.

About maudoortwijn

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in Amsterdam, international, Politiek and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s