Vrouw met fiets aangereden op de A67 in richting Venlo (ondenkbaar!)

In de nacht van zaterdag op zondag is een vrouw met fiets aangereden op de A67 ter hoogte van de Texaco bij Asten. Het gebeurde op 17-10-’15 rond 22.55h. De vrouw reed volgens ooggetuigen op een fiets, als zij door een vrachtwagen wordt aangereden. Zij is ter plekke overleden, aldus de krantenberichten. Het gaat om een 47-jarige Poolse vrouw, die zomaar de weg overstak. En weer heb ik vele vragen.

Opties: vreemd ongeluk, zelfmoord, moord of hoax? (het kan allemaal) 

Onderstaande twee foto’s laten de locatie zien. Het is hier. Het valt me direct op, hoe het rood-witte scherm op een plek is neergezet, waardoor in feite alleen een zeer beperkte kijkrichting het zicht op het slachtoffers wordt ontnomen. Vanuit het tankstation is er zo nog vol zicht op het slachtoffer en hetzelfde geldt voor de tegenliggers.

In de avond voor een vrachtwagen terecht komen, kan duiden op zelfmoord. Alleen, dan is het onlogisch om hier met een fiets naartoe te gaan. Een fiets valt meer op. In het geval van zelfmoord is het logischer, om een fietspad te nemen tot vlakbij de snelweg, dan te lopen, om vanaf de berm te wachten op het juiste moment om voor een vrachtwagen te rennen. Als iemand per se op de fiets afscheid wil nemen, is het logischer om een doorgaande weg buiten de bebouwde kom te kiezen en op een gekozen moment met de fiets voor een voorbijkomende auto te rijden (vrachtwagen). Een fiets op een snelweg is té opvallend en té onhandig. De kans dat iemand je van de weg haalt is groot. Dit is om die reden vermoedelijk geen zelfmoord.

Deze Texaco “Het gevlocht” aan de A67 is 24.00h per dag open. Er is een kleine kans dat de fietster besloot om laat op avond boodschappen te doen hier. Echter, in dat geval is het fietspad dat tot op 50 meter bij het tankstation komt (ten zuiden ervan) logischer. Bovendien loopt er een wandelpad (verlicht) vanaf de Dennendijk richting Texaco. Kortom, op de fiets boodschappen doen, ik sluit het uit. Bovendien zou de fietser dan al afgeslagen zijn, want de afslag naar het tankstation is net geweest.

asten1 A67

  1. Er is rechts van de rechter rijbaan (richting Venlo) genoeg ruimte. Een fietser zou hier moeten kunnen fietsen zonder geraakt te worden door verkeer op de rechter rijbaan.
  2. Het slachtoffer ligt zogezegd onder een wit laken duidelijk op de meest rechter rijbaan van de twee rijbanen richting Venlo. De fiets ligt in de middenberm. Mogelijk is de fiets langer meegesleept met de vrachtwagen? Ik begrijp niet hoe dit anders kan.
  3. Het is uitgesloten dat de vrouw per ongeluk op de snelweg terecht kwam en daarom besloot door te rijden tot er een afrit zou zijn. Dat is op deze locatie ondenkbaar.

Volgens PowNews reed de vrouw plotseling de weg over, waardoor ze door twee vrachtwagens overreden is. De eerste chauffeur (31 jaar, Milsbeek) reed over haar heen, waarna de vrachtwagenchauffeur achter (51) hem dit ook nog eens deed. Het is welhaast onmogelijk om twee vrachtwagens niet aan te zien komen.

1 ASTEN - Zaterdagavond 17 oktober net voor 23.00 uur is er een ongeluk gebeurd op de rijksweg A67 in Asten. Meerdere hulpdiensten waaronder de traumahelikopter zijn onderweg gegaan. Ter plaatse bleek er een fietser aangereden te zijn door een auto, vermoedelijk is de fietser bij het tankstation de weg opgegaan. Helaas mocht alle hulp niet baten, het slachtoffer is ter plaatse overleden. Er zijn witte schermen geplaatst. Meer info volgt

  1. De fiets ziet er relatief netjes uit nog. Een aanrijding door een vrachtwagen zou een fiets normaal compleet verpletteren, maar dat is hier niet het geval. Het achterwiel is kapot, maar het voorwiel amper. Ook de reflector achter is niet zichtbaar beschadigd.
  2. De fiets ligt geheel aan de linkerzijde van de weg in de berm (dus de middenstrook). Ik begrijp niet goed hoe deze fiets daar gekomen is. Je zou verwachten dat een vrachtwagen geheel over een fiets rijdt en deze op die plek blijft liggen nadien.
  3. Ook verwacht je dat de fiets en het slachtoffer niet ver van elkaar gevonden worden. Dit is anders bij een motorongeluk (waarbij de motor in dezelfde richting als de rijder doorschiet, maar vaak een langere weg aflegt i.v.m. gewicht van de motor).

Mijn eerste indruk is vooral vervreemding. Is dit een moord of een hoax? Ik weet het niet en wens alle betrokkenen sterkte.


Het politiebericht zegt het volgende:

Vrouw verongelukt op A67

Laatste update:
18-10-2015 | 10:31

Asten – Een vrouw overleed zaterdagavond 17 oktober op de A67 onder Asten bij een verkeersongeluk. De vrouw werd door een vrachtwagen aangereden.

De politie kreeg zaterdagavond 17 oktober rond 22.30 uur meldingen binnen dat een persoon met een fiets zich op de A67 onder Asten bevond. Agenten gingen direct poolshoogte nemen op de snelweg. Rond 22.50 uur bleek echter dat een fietster was geschept door een vrachtwagen die richting Venlo reed. Een 31-jarige chauffeur uit Milsbeek zag plotseling een vrouw fietsend de A67 oversteken en kon deze niet ontwijken. Een 51-jarige vrachtwagenchauffeur uit Beek en Donk, die achter de vrachtwagen reed die de vrouw schepte, raakte het slachtoffer ook. De vrouw overleed ter plaatse. Haar fiets werd in de middenberm teruggevonden. De snelweg werd volledig afgesloten onder Asten in de rijrichting Venlo. De chauffeurs zijn opgevangen door de politie en hebben hun verhaal gedaan. Voor de betrokkenen is slachtofferhulp ingeschakeld. Het onderzoek naar de identiteit van de vrouw gaat zondag 18 oktober verder. Deze moet nog officieel vastgesteld worden.

—————————————————————————-

Het verhaal wordt door dit laatste politiebericht alleen maar vreemder. Een fietser die om 22.30h al gesignaleerd is, maar om 22.55h nog niet een afrit heeft gevonden? In 25 minuten tijd kan je makkelijk 8-10 km fietsen. Ze is in die tijd langs afslagen gekomen als ze in een normaal tempo fietst. Ook politie moet binnen 10 minuten ter plekke kunnen zijn, want over wat voor afstanden hebben we het? De politie in Asten zit vlakbij de snelweg (4km van de Texaco!). En sinds wanneer waarschuwen vrachtwagenchauffeurs mekaar niet voor vreemde verkeerssituaties?

About maudoortwijn

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in regio Zuid and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s