Jozef Israëlkade: Het Vondelpark is niet de enige dumpplek voor dode mannen?

Een woonwijk in de rivierenbuurt van Amsterdam. Geen slechte buurt. De afgelopen jaren bijna ieder jaar drijft er een lichaam in het water van deze kade. Het water is nog geen kilometer lang. Voor uitgaansvolk op weg naar huis is het geen doorgaande weg (geen plasplek voor dronken mannen oid). Tweemaal op woensdag, hoewel dinsdag geen avond is, waarop velen dronken worden in Amsterdam en op weg naar huis uitglijden aan de kade tijdens het plassen. Ik hoef u niet te vertellen dat dit erg toevallig is.

  1. Op woe 6 oktober 2015 vonden omstanders een dode man in het water om 1700h, ter hoogte van de Mauvestraat. Er zijn tot op heden geen verdere berichten over de overledene. De politie komt op 22 oktober met een bericht met een verzoek om de identiteit van de man te achterhalen. Hij had geen ID bij zich en was licht getint. De informatie is dermate summier, dat ik er weinig mee kan.
  2. 13512038_635694854029669737{1}Op 9 juni 2015 vond de politie rond 20.45h ook al een dode vrouw in een woning aan de Jozef Israëlkade. De politie ging hier gelijk wel uit van een misdrijf. Dit was de locatie aan de Jozef Israëlkade. Het is tegenover een woonboot.
  3. Op woe 17 september 2014 melden omstanders een man (levend? onduidelijk?) in het water. Als de Jozed Israelkade 17 sept 2014 manpolitie arriveert is de man in ieder geval overleden. Het is op een plek geweest, waar je normaal wel uit het water kunt klimmen, omdat de kade schuin afloopt. Hier was het, op steenworp afstand van Okura.
  4. Op vrijdag 31 augustus 2012 in de ochtend, treft een jongetje een lichaam in het water aan de kade. De dode man kon om 10.00h uit het water gehaald worden. De vindplaats is het water voor de Jozef Israëlkade 82 te Amsterdam.

Drie gevonden in het water van de Jozef Israëlkade. Kennelijk een dumpplek? De politie gaat telkens niet uit van een misdrijf. We horen er niets meer over.

Ik zou ook niet weten hoe je hier ongezien een lichaam te water laat, behalve dan rond het kruispunt van vijf vaarwegen aan de Westzijde van het Amstelkanaal. Daar staan wat panden aan het water, waar in de avond minder activiteit is. Minder zicht van woningen.

About maudoortwijn

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in regio Amsterdam and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s