De ark van Noach liep vast op welke berg?

downloadDe Ararat (Armeens: Արարատ, Perzisch: آرارات, Turks: Ağrı Dağı,Hebreeuws: אררט) is de hoogste en grootste berg vanTurkije (5137m). Het is een vulkaan en de top is altijd bedekt met sneeuw. De berg is gelegen in het Oosten van Turkije, bij de grens met Azerbeidzjan, Armenië en Iran. Het Armeense volk ziet de Ararat berg als nationaal symbool van Armenië en de berg staat in het wapenschild van dit land. Volgens de christelijk overlevering is dit de berg waar de Ark van Noach op vastliep. Er is door expedities gezocht naar de boot, maar deze is tot op heden niet gevonden.

De Bijbelse tekst (Genesis 8:4 en 8:5) luidt: “Op de zeventiende dag van de zevende maand liep de ark vast op het Araratgebergte. Het water zakte voortdurend verder, en op de eerste dag van de tiende maand werden de toppen van de bergen zichtbaar”

Het is echter niet zeker of de tegenwoordige berg Ararat dezelfde berg is als die uit het Bijbelse verhaal. Door critici wordt dit veelal als een misverstand beschouwd.

Ook de Koran spreekt van een profeet Noah, welke een schip bouwt om aan de zondvloed te ontsnappen…. And the word was spoken: “O earth! swallow up thy waters! And, O sky, cease [thy rain]!” And the water sank into the earth, and the will [of God] was done, and the ark came to rest on Mount Judi. And the word was spoken: “Away with these evil doing folk!” (Quran, 11:44).

Het verhaal is vergelijkbaar met het verhaal in de Bijbel, met dien verschille dat Noah getrouwd was met een kwade vrouw (Naamah) en dat het schip tot rust kwam op de toppen van de berg Mount Judi. De berg Judi is gelegen bij de grens van Turkije en Syrië, niet ver van Mosoel (waar ISIS nu huishoudt!!).

Er zijn mensen die geloven dat het land waar de ark op vastliep, het land is dat aan de Joden gegeven is door God als zijnde “het beloofde land”. De locatie van “het beloofde land” is immers niet geheel duidelijk. Niet iedereen gelooft dat dit Israël zou moeten zijn.

Ik twijfel er niet aan of dat er plannen zijn voor wat met ISIS-land te doen, na dit agressieve hoax spektakel. Misschien dat de religieus leiders lang geleden samen zaten.

ps. de 17e dag van de 7e maand is in onze jaartelling 17 juli. Deze datum is niet alleen een belangrijke datum in de Joodse en Christelijke religie, er hebben in de recente geschiedenis diverse rampen plaats gevonden op 17 juli, zoals de MH17 en de TWA-800. 

This entry was posted in Maatschappij and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to De ark van Noach liep vast op welke berg?

 1. Pingback: Eindtijdberichten en ander nieuws, verzameld door: Arie Goedhart | Silvia's Boinnk!!!

 2. Sjuad Kirosati says:

  Moslims zitten vast aan de voorheen gezonden boeken.Thora Thalmoet O.T.
  De lieden van het Boek.
  Zij hebben zich immers als het nieuwe volk van God voorgesteld waar God het eerdere verkozen volk Jezus als laatste Profeet gaf.
  Een hele coulante gezien Zijn leer,,,.
  Elke afwijking vermeld zoals de berg Judi kan dan ook niet kloppen.
  Dat laatste geld wel voor meer overigens,,,

  • maudoortwijn says:

   Wikipedia: The Quranic tradition is similar to the Judeo-Christian legend. The identification of Mount Judi as the landing site of the ark persisted in Syriac and Armenian tradition throughout Late Antiquity but was abandoned for the tradition equating the biblical location with the highest mountain of the region, Mount Ararat.
   Jewish Babylonian, Syriac, and Islamic traditions identify Mount Judi or Qardu as a peak near the town of Jazirat ibn Umar (modern Cizre), at the headwaters of the Tigris, near the modern Syrian–Turkish border. Arab historian Al-Masudi (d. 956), reported that the spot where the ark came to rest could be seen in his time.

 3. Pingback: Joods nieuwjaar valt op 3 en 4 oktober 2016: het Joodse jaar 5777 begint dan | De Bovenkamer – Het kan ook anders

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s