TT Assen: Een stille tocht en brand

BrandAssen-HarmMeter-700x394Tijdens de TT in Assen is Tom de Munter mishandeld niet ver van het terrasje, waar hij kort daarvoor heeft gezeten met enkele vrienden. Hij is aan zijn verwondingen overleden, in het UMCG (het voormalig AZG in Groningen). De mishandeling zou hebben plaatsgevonden voor een leegstaand pand aan de Groningerstraat 19-33 te Assen. De avond dat er een stille tocht is georganiseerd voor Tom de Munter, ontstaat er tevens een brand in datzelfde pand. Er werd gedacht aan de kaarsjes van de stille tocht, maar dat leek mij niet aannemelijk, omdat de afgetimmerde voorpui geen brandschade laat zien. 

De brandweer heeft ondertussen de brand onderzocht en concludeert dat er geen verband is met de Stille tocht voor Tom de Munter. Tot zover ben ik niet verbaasd, maar:

Assen Nieuws: “Volgens de politie is uit onderzoek gebleken dat er geen verband bestaat tussen de stille tocht en de brand. Afgelopen weken kwam het volgens de politie vaker voor dat mensen in het gebouw een vuurtje stookten. Mogelijk was dat ook het geval tijdens de stille tocht. De politie meldt verder dat er geen aanwijzingen zijn van opzet.”

  1. Wat is nu de oorzaak van de brand? Als lieden fikkie gestookt hebben, dan is er toch sprake van opzet, ook als het vuurtje niet bedoeld is om het gehele pand te laten afbranden? Als er lieden ingebroken hebben in een leegstaand pand en hier een vuurtje stoken wat uit de hand loopt, dan is er toch reden om de daders te zoeken? Dit gaat notabene om een pand in een woonwijk, waarin bovendien asbest verwerkt is.
  2. De brandweer geeft aan dat er geen reden is om te denken aan een verband met de Stille tocht, hoewel het vuur kort na het eindigen van de Stille tocht is begonnen? In dat geval gaat het toch sowieso om daders die zich bewust waren van de Stille tocht en desondanks besluiten daar in te breken en vuurtje te stoken? Het maakt de daders niet sympathieker.
  3. In een aantal weken tijd is het vaker voorgekomen dat er vuurtje gestookt is, in dit oude pand in het centrum van Assen, waarin bovendien asbest verwerkt is? Moet dat voor een geruststelling doorgaan? Was dat geen aanleiding om de deuren nog eens extra goed dicht te timmeren? Je wilt toch geen heibel tijdens de TT Assen weken? Of wel?

De politie, gemeente en brandweer gedragen zich vreemd in ons land. Op de foto’s en de video’s van de brand aan de Groningerstraat in Assen heb ik nergens echt vuur gezien (wel felle lichten van de brandweerwagens), maar volgens de politie valt het allemaal wel mee, omdat er wel vaker vuurtje wordt gestookt in leegstaande panden in het centrum van Assen. Dat heet niet “opzet”. Ik begrijp stiekem vuurtje stoken in een weiland of op een parkeerplaats, maar dit niet.

About maudoortwijn

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in Maatschappij and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s