De lawine van prins Friso. Wat voor lawine was dat?

Een eenvoudige google-search vertelt me dat er 4 soorten lawines zijn: plaklawine, poederlawine en de droge-sneeuw-lawine. Wat is uw inschatting?

Schneebrettlawine

De schneebrettlawine of plaklawine (Frans: plaque, Engels: slab) is het als een geheel wegglijden van de bovenste sneeuwlaag. Deze laag gedraagt zich als een plank of plaat (Duits: Brett), al hoeft de sneeuw niet hard te zijn. Het wegglijden van de bovenlaag heeft meer te maken met de hechting van de sneeuwlagen onderling. Gewonden ontstaan bij dit type lawine vooral doordat ze tegen stenen of bomen gedrukt worden, en minder door verstikking.

Poedersneeuwlawine

Een poedersneeuwlawine ontstaat op steile hellingen. De vallende sneeuw wervelt steeds meer sneeuw op en er ontstaat een lucht-sneeuw mengsel dat aanvankelijk met een snelheid van 100 km/uur beweegt, maar uiteindelijk snelheden tot 3x zo hoog kan bereiken. Er ontstaan gevaarlijk grote drukgolven.

Drogesneeuwlawine

Een drogesneeuwlawine (Duits: Lockerschneelawine) ontstaat in vers gevallen sneeuw, die zijn eigen gewicht niet kan dragen. Ze ontstaat doorgaans spontaan en heeft een karakteristieke peervorm met een puntvormig begin.

Mengvormen

Van de bovenstaande lawinesoorten zijn ook mengvormen mogelijk.

About maudoortwijn

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in Maatschappij and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to De lawine van prins Friso. Wat voor lawine was dat?

 1. Geuz says:

  Geen idee.
  Dit kan je beter in Oostenrijk geen vragen, in Nederland zijn er geen lawines.

  Toen ik met me ouders in Oostenrijk was, hoorde ik daar, dat bijna alle lawines opzettelijk werden veroorzaakt, voordat de ski toeristen kwamen. De mensen in Oostenrijk kennen de lawines, want dat is een kwestie van leven of dood. Lawines worden meestal veroorzaakt door harde knallen, ik meen soms zelfs met fysieke maatregelen.

  Daarnaast las ik enige jaren de Oranje Boven, een tijdschrift dat men gratis kon meenemen bij de Dirk, waar beweerd werd dat Prins Friso de meest intelligente van de 4 broers was. Dat leek mij een motief voor moord. Later leerde ik van Prins Friso in het Rolodex onderzoek, waar op de lijst Samson zijn naam wordt genoemd maar niet als dader, en natuurlijk de rol van Pieter van Vollenhoven als werkzaam in het beveiligingswezen, het mogelijk achtte, dat Prins Friso trachtte dit pedofiel netwerk van Ger van Roon op te rollen. Dat was natuurlijk ook een motief voor moord. In 2009 is er een moordaanslag geweest op de gehele familie van het Huis van Oranje, door wat erg veel leek op een CIA operatie, dus een derde mogelijk motief is het bedreigen van het Huis van Oranje en dit land.

  Meer weet ik er niet van.
  Maar omdat de pers liegt over zowat alle politieke zaken, na opzettelijke geheimhouding, acht ik een moord op Prins Friso, hoewel er geen moordenaar is gevonden, als waarschijnlijker als wat de pers in dit land beweert. Als de pers ook maar de schijn van moraal zou willen volhouden dan zou de pers op ze minst een moord als mogelijkheid moeten beschrijven, opdat meer Nederlanders dan, het lijkt wel ik alleen en mogelijk leden van het Huis van Oranje, de mogelijkheid overweegt, en op zoek gaat naar de daders.

 2. The Brewer says:

  good luck with the Lech-puzzle 🙂

 3. The Brewer says:

  some pieces are gone 🙂

 4. Buur van says:

  Het zou eens waar zijn !!!
  https://vrijmetselaars.wordpress.com/2017/08/30/a-nice-picture-of-a-seamingly-second-life-group-or-is-it-not-anders-breivik-looks/comment-page-1/#comment-80
  Deze website zegt dat mogelijk prins Friso vriendjes is met Anders Breivik in hun second life in Oostenrijk. Want prins Friso is gewoon Florian Moosbrugger (achternaam suggereert al een Joods bruggetje) en Anders Breivik zit gewoon in het toerisme (wat zijn fascinatie met eilandjes verklaart).
  Kortom, alles wat u leest en ziet op TV is een hoax. Die gasten spelen maar wat en zijn verwende kutkindjes die even een paar jaar een rol willen spelen en dan weer iets anders.
  Het moet niet gekker worden. Niemand gelooft niets meer van de uberelite en zoekt alleen nog maar naar waar we dan nu weer voor de gek gehouden worden. Dit is ook zo’n voorbeeld. Reageerders speuren internet af naar dingen die mogelijk anders zijn. En het kan!
  Friso? Florian Moosbrugger. Voornaam lijkt wel. Moosbrugger. Een jodenweg om over het water te komen? Van Florian Moosbrugger kan ik de woordjes “Friso” en “Orange” maken, dan houden we LMOBUGR over. Dat is dan weer “mol” en “brug”. Vage shit lieve goedgelovigen.
  Hoe dan ook. Het is raar dat Florian Moosbrugger wél een chip in zijn jas zou hebben gehad en Johan Friso nergens niet op of in hem een chip heeft voor de beveiliging. Onzin.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s