BREAKING: Antoinette Bont en Harry Roo, nog een verband! Wat wil het toeval?

Harry Roo (dode coffeeshop-houder Groningen) en Roelof Talen (bedrijf nabij dumpplek ledematen Antoinette in Peize) moeten elkaar gekend hebben uit Staphorst, het dorp waar ze opgroeiden: Ze waren praktisch buren!!! 

antonIn de jaren negentig zijn er diverse vrouwen (veel tippelaarsters) verdwenen en gruwelijk vermoord in de doorgaans rustige stad Groningen. Antoinette Bont was een tippelaarster die in juli 1995 verdween en in stukken gesneden is teruggevonden. Op 27 juli 1995 is de Groningse tippelaarster Antoinette Bont voor het laatst gezien om 2.00h. Ze heeft dan haast, vanwege een afspraak met klanten (meervoud) later die nacht. Op 31 juli wordt een deel van haar lichaam gevonden in een kanaal: de romp. De ledematen van Bont worden 3 dagen later op 3 augustus 1995 aangetroffen in B82857086Z.1_20141024151912_000+G9MGUSVE.1het Peizerdiep in Drenthe (niet ver van de N372), verpakt in een groene Edon sporttas. Na enige analyse is mijn conclusie dat zij niet met de stroom is meegevoerd, maar op die plaats gedumpt. Mijn inziens is de enige wijze om ongezien op die plek te komen: via de houtwal. Alle andere wegen zijn zichtbaar en er loopt nu alleen een fietspad langs. 

Hier heb ik op 23 juni 2015 reeds aandacht aan besteed. Lees het: link.

De dumpplek van de ledematen van Antoinette Bont was een fietsbrug over het Peizediep. Deze is mijns inziens niet ongezien te bereiken, behalve door de houtwal die haaks op het Peizerdiep staat ter hoogte van de brug. Slechts vier huizen bieden toegang tot die houtwal. 

 1. Voormalig Tolhuis Groningerweg 31, waar nu Onno Koornstra woont, destijds politie.
 2. Unitank aan de Groningerweg 33 is eigendom van Roelof Talen en Klaas Klein.
 3. Brunlaan 2, huidige eigenaar woonde er in 1995 nog niet.
 4. Groningerweg 35 is eigendom Roelf van der Laan en mevrouw Cornelia Stottelaar.

Ad 1. Weer een link met politie. Welke politieman zoekt een moordzaak als deze niet uit, als het lijk gevonden is in de eigen achtertuin? Wie gaat er als coffeeshophouder met louche nevenactiviteiten nu trouwen met een politierechercheur? In een vorig artikel heb ik reeds aangetoond, dat er diverse linken zijn te leggen met de politie. Hier ook.

Ad 2. Dan het bedrijf Unitank. Dit bedrijf handelt in en doet onderhoud aan gekoelde melktanks voor het boerenbedrijf. Ik ben nog eens dieper gedoken in de achtergrond van de eigenaren van dit bedrijf. Voor zover ik kan vinden komt Klaas Klein uit een boerengezin in Staphorst. Roelof Talen is zoon van een smid, volgens een artikel in De Stentor. Beiden zijn geboren en getogen in het dorp Staphorst. Zoals in de meeste dorpjes kennen de mensen in Staphorst elkaar. Dat geldt niet zozeer voor wat ze lokaal “import” noemen (gezinnen die van elders in het dorp zijn komen wonen). Families die er langer wonen, kennen mekaar.

SAM_2562Harm Roo (1958) is geboren en getogen in Staphorst. Hij ligt er begraven op de gemeentelijke begraafplaats. Het graf is omringd met stenen en valt door het ontwerp op, tussen de andere graven. Het meest opvallend is, dat er geen geboortedatum en geen sterfdatum op staat. Er staat slechts één naam op: Har of Han. Ik kan het niet goed lezen, maar er moet dus “Har” staan. Geen achternaam. Voor zover ik begrepen heb, heette Harry Roo formeel Harm Roo. Karige informatie op de grafsteen. De identiteit is niet via het graf te achterhalen. De familie van Harm Roo woont deels nog steeds in Staphorst.

Roelof Talen (1979). Hij is mede-eigenaar van Talen Tools in Staphorst (samen met Jan Talen (1952). Het bedrijf Talen Tools levert gereedschap voor de detailhandel van Landbouwwerktuigen en Doehetzelf-zaken.  Ze zijn gevestigd aan de Burgemeester Janssenstraat 10 te Staphorst (KvK Talen Tools). Roelof Talen woonde ten tijde van de oprichting van Unitank aan de Venneland 9 te Staphorst. Hoe de familiebanden exact in elkaar zitten, heb ik nog niet kunnen nazoeken. Een simpele zoektocht in het telefoonboek zegt al veel. [Overigens is het een peuleschil voor de politie om hier 100% duidelijkheid over te krijgen.] Wat is de kans dat Harm Roo en Jan Talen mekaar niet kennen, als ondernemers van dezelfde generatie? Ondernemers uit dorpen kennen elkaar, zeker als zij langere tijd daar gevestigd zijn.

Talen Tools is gevestigd aan de Burg. Janssenstraat. Op onderstaande foto rechts staat de muis van de cursor bij deze straat. Er wonen enkele Roo families vijf straten verderop. Overigens is een stratenblok in deze buurt klein, vaak slechts 2 tot 3 huizen naast ekaar. Er woont ook een J. Talen aan de JC van Andelweg, maar ik weet niet zeker of dit Jan Talen is.

SAM_2568 SAM_2570

Roelof Talen woont aan de Venneland 9. In onderstaande foto staat de pijl van de cursor op die woning gericht. De foto rechts van google maps laat zien hoe dichtbij de vier Roo families rondom het huis van Roelof Talen wonen. Het is zelfs kleiner dan het kaartje doet vermoeden. Er zitten slechts drie huizen tussen bijvoorbeeld Venneland 9 en Costerland 27.

SAM_2571 SAM_2572

Waarom heeft niemand dit uitgezocht? Er woont notabene een politieman naast Unitanks. Je maakt mij niet wijs dat die geen seconde heeft nagedacht over een verband tussen de dood van Antoinette Bont en Harry Roo. Er worden ledematen van Groningse Antoinette Bont gevonden op 3 augustus 1995 bijna in zijn achtertuin. Diezelfde dag vindt men de ledematen van Harry Roo in Bremen, op vergelijkbare wijze verpakt. Harry Roo had coffeeshops in Groningen, maar kwam uit Staphorst. En deze politieman heeft niet bedacht, dat het wel érg toevallig is, dat zijn buurman ook uit Staphorst komt, net als Harry Roo?

Dit riekt naar één grote doofpot, waar iedereen van wist. Geen gewone moord. 

About maudoortwijn

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in Maatschappij and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to BREAKING: Antoinette Bont en Harry Roo, nog een verband! Wat wil het toeval?

 1. Frank says:

  Ik ben zelf zeer geinteresseerd in criminele/moordzaken en volg deze zaak al jaren. Ik zou graag met je in contact komen om gedachten te wisselen over deze zaak. Als je hierin geintereseerd bent kun je mij mailen. Alvast bedankt.

 2. Martin Boelens says:

  In 1995 woonden de genoemde personen volgens mij nog niet in de woningen.

 3. Harrie says:

  Hallo
  Het lijkt me onwaarschijnlijk dat Harry deze mensen kende. Harry woonde in die tijd in een ander deel van Staphorst. Eind jaren 70 woonde hij niet meer thuis, maar zat hij meer in Meppel en daarna Groningen.

 4. Die cabarettier says:

  harry
  is dat niet gewoon die cabaretier van het stoplicht springt op rood en groen en almelo?
  daar lijkt ie sprekend op.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.