Politie op z’n best: Arrestatie en dood van Mitch Henriquez (deel 2)

1797603_688389977931589_2943004265675010676_nMitch Henriquez lijkt gewoon op zaterdag naar een festival te gaan in het Zuiderpark in Amsterdam. Zijn zus Lisa en neef Gisenny Solognier zijn er ook. Dan wordt hij aangepakt door een groepje politiemannen, die hem zelfs laten bungelen, wanneer hij zijn bewustzijn verliest. Het is een uiterst dubieuze zaak. Mitch maakt wel foute grapjes naar hen, maar was niet gewapend of agressief.

Er is veel aandacht voor deze zaak van politiegeweld (meer dan in andere zaken het geval is geweest).

SAM_2557 SAM_2558

Lisa laat op haar facebook weten, hoe uit het sectierapport blijkt, dat Mitch Henriquez overleden is aan zuurstoftekort. Dat was de enige doodsoorzaak.

11229755_10205202292909701_3003111800256905080_n11214327_10205202292829699_2522535616011090780_nIk denk dan gelijk, waarom gebruikt zijn zus als bron een persbericht, als de familie recht heeft op inzage in het sectierapport? Het lijkt nu alsof ze niet meer weet, dan dat er in de media staat. Wel heeft ze de beschikking over foto’s die van hem zijn genomen in het ziekenhuis?

Ik zou graag een arts horen over deze foto’s. De foto’s roepen bij mij slechts vragen op.

  1. Wat is dat boven zijn rechteroor? Het lijkt een blauwe plek, maar welke vorm heeft het?
  2. Er zit verband in de neusgaten om bloed op te nemen. Loopt hij door deze lighouding geen risico dat het bloed naar de neusholtes/luchtwegen druppelt? Is de positie logisch?
  3. Mijn idee is, dat hij een zuurstoftube in zijn keel ingebracht heeft via zijn mond. Daarmee kan men iemand beademen met een beademingsapparaat.
  4. Ik weet niet wat het blauwe infuus in zijn neus doet. Het enige wat ik kan bedenken, is dat het een sonde is, om voeding of medicijnen toe te dienen. Met een sonde kan een patient via de neus voeding in de maag ingebracht krijgen, zodat hij/zij kan eten en drinken, als dat op andere wijze niet mogelijk is. Nu begrijp ik niet goed waarom er een sonde in de neus is ingebracht, als Mitch Henriquez zogezegd nét is binnengebracht in het ziekenhuis (niet ademend).

Als hij bij aankomst in het ziekenhuis gestabiliseerd is en aan de beademing gezet, pas dan zou je mijns inziens (ik ben een leek, corrigeer me aub waar ik ongelijk heb) pas een sonde inbrengen. Als hij aan de beademing ligt en stabiel is, hoe kan hij DAARNA aan zuurstofgebrek en zuurstofgebrek alleen overleden zijn? Met een beademingstube ingebracht, kan je niet overlijden door zuurstofgebrek. Of vergis ik me?

Ik heb er geen antwoord op. Maar na wat ik de laatste jaren gezien heb, wil ik antwoorden.

Recent heeft de advocaat laten weten dat uit de sectie is gebleken, dat Mitch Henriquez een gebroken strottenhoofd had (door de nekklem), 2 gebroken ribben (mogelijk door nekklem of door reanimatie), en bloeduitstortingen. 

About maudoortwijn

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in Maatschappij and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Politie op z’n best: Arrestatie en dood van Mitch Henriquez (deel 2)

  1. Glen Kroes says:

    Klopt niet helemaal. Gisenny is volgens VARA’s Pauw een (stief)dochter.
    http://pauw.vara.nl/media/348512

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s