Nog een slachtoffer op 26 juni, we weten niet of het gerelateerd is – TT Assen

Op dinsdag 30 juni is een 24-jarige man uit Assen overleden in het ziekenhuis, die op 26 juni 2015 in elkaar geslagen is (de avond voor de TT in Assen). Het slachtoffer werd rond 02.00 uur in de nacht van vrijdag op zaterdag hier aangetroffen in de Groningerstraat in Assen.

bautista+haas+HvTDe TT in Assen kwam dit weekend al groot in het nieuws, omdat een crosser een haas had dood gereden. Dat slaat natuurlijk nergens op, om dat in de Telegraaf te melden. Ik ben dan altijd bang dat er weer een symbolisch valse activiteit aangekondigd wordt. Het is natuurlijk te toevallig voor woorden als iemand een hoge kwaliteit foto maakt vanuit precies de juiste hoek net als er een haas de baan oprent bij de TT in Assen. Ik moet gelijk denken aan de race tussen de haas en de schildpad en de voorpagina van de Economist: daar kicken ze op!

En nu een tragischer dood. De vermoedelijke daders zijn drie mannen, die bij een groep van vijf hoorden. Er zijn getuigen die een groepje verdachten gezien hebben: “Van drie van hen is bekend wat voor kleren ze droegen. Alle drie hadden ze een spijkerbroek aan. Een van de mannen droeg een rood met wit bloesje met korte mouwen. De tweede droeg een wit T-shirt en de derde een kort donker jasje.” Aldus de Telegraaf. Ironisch gezien lijkt de kleding op wat we weten van de andere drie aanslagen op 26 juni.

tt+assen+gewonde (1)Dit kan echt van alles zijn. Bij de TT in Assen wordt wel vaker op de vuist gegaan, maar in een provinciestadje is op de vuist gaan van een groepje mannen normaal niet meer dan dat: vuistgevecht. Hij is met hoofdletsel overgebracht naar het Wilhelminaziekenhuis, later naar het Universitair Medisch Centrum Groningen (dat was bij mij om de hoek in de 1990s).

B82971267Z.1_20150626151220_000+GDHKA7RI.1Het gevecht zou zogezegd hebben plaatsgevonden tussen één en twee uur ‘s nachts, aangezien de man om 2 uur is gevonden.  Er moeten getuigen zijn geweest, als iemand dermate is toegetakeld, dat hij aan verwondingen komt te overlijden. Dat kan niet anders. Besef dat de TT in Assen een enorme happening is voor een stadje als Assen, vergelijkbaar met Koninginnedag in Amsterdam. De gehele binnenstad is vol mensen. Er is relatief veel politie op de been (link). Slechts 10 meter verderop is er een Snacks & Broodjeshuis. Die hebben tijdens de TT Assen drukke dagen. Op de foto boven is te zien, dat het licht bij hen nog aan is, aan de rechterzijde van de straat. Daar waren sowieso nog mensen. Het was zomers, dus dan staan mensen buiten. Het is ondenkbaar dat een groepje dronken mannen een jongeman halfdood slaan om iets voor twee uur in de drukste nacht van het jaar en niemand heeft het gehoord of gezien.

Wat mij een beetje doet wantrouwen, is het direct afzetten van de omgeving bij een vechtpartij op een zeer groot evenement. Het valt me op, dat er vanaf het allereerste moment veel mankracht is gezet op de zaak. Ik zie minimaal drie auto’s en vijf agenten. Zelfs de NOS had er een filmpje van online staan. Dat is niet gebruikelijk, omdat er op dit soort grote evenementen ieder jaar vechtpartijtjes plaatsvinden, die in eerste instantie niet als al te ernstig worden ingeschat. Kennelijk wist men gelijk dat het hier goed mis was.Vier dagen later komt hij te overlijden. Alle verantwoordelijken voor het evenement in de stad hebben hun medeleven laten horen binnen enkele uren na het overlijden, zoals dat hoort.

Het stuk Groningerstraat is afgezet die nacht. Ik heb gelijk even gekeken van wie de panden zijn daaromheen. Het lijkt op de foto’s alsof de vechtpartij heeft plaatsgevonden in het inhammetje (parkeerplaats voor 2 auto’s) tussen de twee panden van voormalig Meubelzaak Hommes. Het is nummer 19-33 (1933 zegt het adres). Net toevallig staat dat pand leeg. Want wat wil het toeval, direct na de TT Assen stond al gepland om het gehele pand af te breken. Hommes maakt plaats voor nieuwbouw van de Accolade Zorggroep. Accolade gaat er appartementen bouwen voor dementerende ouderen. Als men ergens zeker was geen pottenkijkers te hebben, dan was het in dat inhammetje tussen de panden van Hommes.

Laten we voor de zekerheid ook de overkant van de straat bestuderen. Een Hypotheker. Een winkel waar ze zeker geen beveiliging hebben, want wat kan je er stelen als gewone dief? Links ervan zie ik een geheel dichtgeplakt pand, vermoedelijk van een makelaar. Rechts van de Hypotheker zit een re-integratiebureau genaamd Start People. Die hebben beperkt zicht vanwege bomen en de benedenverdieping zal sowieso in de nacht leeg staan. Start People steunt ook de Stichting Lezen en Schrijven, maar dat zal toeval zijn. Kortom, aan de overkant is het rustig. Zo lang er geen rare (luidruchtige) dingen op straat gebeuren, hoef je niet te verwachten dat er iemand toevallig vanuit de woonkamer de straat bestudeert.

De Groningerstraat is een winkelstraat, die recentelijk met veel leegstand te kampen heeft. Er wordt specifiek geklaagd ook over het pand tegenover het Snacks & Broodjeshuis Jongman op nummer 44: De ramen zijn dichtgemaakt met kartonnen dozen. Dat is 10 meter bij de locatie van het gevecht vandaan. Ik krijg hier een Theo van Gogh gevoel van. 

Voor zover ik het kan nagaan, heeft Tom op het terras van Hotel de Jonge in Assen wat gedronken, om daarna via de Groningerstraat richting zijn huis aan de Obrechtlaan te gaan. Het is zo’n 2 km van het terras naar huis. Ik ga er vooralsnog vanuit dat hij dit lopend deed. De afstanden zijn klein. Slechts 250 meter vanaf het terras is het gebeurd. De plek is bijna te zien vanaf de hoek bij het terras. Als hij om hulp zou hebben geroepen, moet men dat daar gehoord hebben in de nacht. Kennelijk waren er getuigen, maar die meldden zich (nog) niet.

About maudoortwijn

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in Maatschappij and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Nog een slachtoffer op 26 juni, we weten niet of het gerelateerd is – TT Assen

  1. Pingback: BOINNK!!! | Eindtijdberichten en ander nieuws, verzameld door: Arie Goedhart

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s