Het jaar 1997. Wat is daar gebeurd? óók de Almanach de Gotha.

In een vorig artikel schreef ik reeds over enkele opmerkelijke gebeurtenissen die hebben plaatsgevonden in het jaar 1997 (link). Aan die lijst kan ik iets nieuws toevoegen.

De Almanach de Gotha is een almanak van adellijke geslachten die voor het eerst verscheen in 1763. Het is in die kringen altijd een gezaghebbende publicatie geweest.

1550-bisIn 1945 vernietigden de Russen bij de bevrijding het archief van de almanak in de stad Gotha. Na de val van het Duitse Keizerrijk in 1919, was de adelstand reeds afgeschaft door de nieuwe Weimarrepubliek. De grondwet van 1919 bepaalde in artikel 109: “Publiekrechtelijke voordelen of nadelen van geboorte of stand moeten worden opgeheven. Adellijke titels zijn uitsluitend een deel van de achternaam en mogen niet meer worden verleend.” 

Nadat de archieven waren vernietigd in 1945, werd ook de Almanach de Gotha niet meer uitgegeven. Tot 1998. Hiertoe moet men ergens in 1997 (of eerder) besloten hebben.

About maudoortwijn

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in Maatschappij and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s