Bloemstraat 65 A in Groningen, daar heb ik mijn hele studententijd gewoond.

martinitowerAls eerstejaars wilde ik in de binnenstad van Groningen wonen, zodat ik na het uitgaan ook veilig naar huis zou kunnen fietsen. Ik was blij met een kamer in de Bloemstraat.

Bloemstraat 65A :  link naar google maps. 

Het is niet te ver van de Grote Markt en best een veilige buurt. Er woonden prima mensen in mijn straat. Zo dacht ik destijds. Naïef? Ik wist destijds niet, wat de meest onveilige factor is: het aantal overheidsgebouwen.

Het enige vreemde wat me destijds opgevallen is, is dat er sinds ongeveer 1996 een pizzeria kwam op de hoek van de Bloemstraat met het Boterdiep (waar nu Domino’s zit). Die pizzeria leek een soort dekmantel voor iets, want er was nooit een klant te zien. En ze deden ook niet hun best om studenten uit de buurt als klant te lokken. Vreemd was het. Altijd zat dezelfde man (slank, wat ouder, kalend) voor het raam de straat in te kijken.

Als ze me al die jaren gevolgd hebben, zijn ze ook bij me binnen geweest. Er moet zijn ingebroken. Hoe hebben ze dat gedaan, ongezien en ongemerkt? Ik besefte het destijds niet, maar destijds heb ik wat vreemde zaken bemerkt. 

65 ARechts van nummer 65A waren twee woonhuizen. Ik kende die mensen. Het was een rustige man. Tussen onze huizen in, was er zelfs een (zeer smalle) strook leeg, wat te smal was om een steeg genoemd te worden (15 cm ofzo). Ik sluit uit dat zij mijn huis binnen zouden kunnen komen. Ik zou niet weten hoe? Nummer 63 heeft begane grond en een puntdak op de 1e verdieping.

downloadTegenover mijn woning aan de overkant zat eerst het Energiebedrijf, maar ergens rond 1993 (schat ik achteraf) verhuisden zij en vestigde zich hier het Noord Nederlands Toneel. Er hebben in de tussentijd nog even jonge anti-krakers ingezeten. Die probeerden telkens contact met me te zoeken, maar hen heb ik al vriendelijk zwaaiend verder genegeerd.

Aan de andere kant naast me, op nummer 67 en 69, was de methadonpost gevestigd. Dat gaf wel wat overlast met gedoe op straat, maar in feite was het veilig. Mijn huisgenoten vertelden, dat de methadonpost zeer goed bewaakt wordt, omdat er anders regelmatig desperate inbrekers binnenkomen. We kunnen uitsluiten, dat er iemand vanaf het dak van de methadonpost op ons eigen dak zou komen (daar was de branduitgang namelijk), zonder dat de bewaking van de methadonpost hier weet van zou hebben.

Als ik deze woning met de kennis van nu bekijk, kan men alleen hebben ingebroken door hetzij (a) de sleutels te bemachtigen, bv door een kopie te maken van mijzelf of van één van mijn huisgenoten, dan wel (b) via de branduitgang van de methadonpost (op het dak) naar onze branduitgang (ook een dakraam). Een andere mogelijkheid (c) is dan nog het betrekken van onze onderburen in het complot. Echter, dat waren nette rustige mensen, die van dezelfde huisbaas huurden als wij. Ik weet alleen niet welk beroep ze hadden. Mijn huisbaas van toen, zou ik omschrijven als een nette, rustige, simpele klusjesman. Die kan ik bij voorbaat uitsluiten. Overigens is er nog de optie (d) en dat is simpelweg het slot openklikken als een handige inbreker. Groningen, dus zo goed was het voordeurslot niet. Echter, alleen vanuit de methadonpost kan men volledig ongemerkt ons huis inkomen. Destijds zou het niet in me zijn opgekomen.

Alles evaluerend is de enige manier om ongemerkt ons huis binnen te komen, via het dak van de methadonpost naar onze branduitgang. Dat bedenk ik nu, wetende dat de overheid/politie in het complot zit. Ze regelen dat onderling?

Om de hoek bij de Bloemstraat, zit Lifelines en het Academisch Ziekenhuis Groningen. Dat klinkt allemaal heel mooi en zo zag ik dat toen ook. Als de overheid kwade bedoelingen heeft, dan is het AZG een prima locatie. Vanaf 1991 aasde de faculteit op ons allemaal!

About maudoortwijn

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in Maatschappij and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Bloemstraat 65 A in Groningen, daar heb ik mijn hele studententijd gewoond.

  1. Martin Jaspers says:

    Waardoor ben je zo interessant. Misschien zijn het wel alieens of ben je gewoon paranoia. Sterkte met alles.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s