Blikseminslag in Amersfoort: Stel dat het zo is, wat was het effect van de trechter?

spanningstrechterDe trechter? Ja. Als bliksem inslaat op een bliksemafleider, wordt deze afgevoerd op meestal het waterleidingnet of het gasnet stelsel onder de grond. Bij inslag in een boom, ontstaat er een groter gebied onder de grond waar de elektrische lading in weglekt (een trechter). Deze trechter kan tot 1500m zijn en veroorzaakt storingen in het elektriciteitsnet.

Het vreemde is, dat getuigen in omringende gebouwen niet klagen over storingen rond de inslag. Behalve de directe inslag zelf, is er bij blikseminslag ook sprake van a) indirecte inslag; b) een trechter van weglekkende energie onder de grond, c) magnetisch veld.

  • De getuige die schuilde bij het zwembad maakt geen melding van storing.
  • Ennadien Blink van het poppentheater geeft aan verder met werk te zijn gegaan.
  • Iemand die ik sprak die werkte in het hoofdgebouw vertelde niets gemerkt te hebben.
  • De receptie bij het zwembad geeft naar mij toe aan niets gemerkt te hebben.

Als er een inslag zou zijn via een bliksemafleider is dat niet zo vreemd. Maar een inslag in een boom veroorzaakt een elektrische trechter van honderden meters doorsnee, die leidingen binnen die trechter kan verstoren (met gevolgen voor apparaten aangesloten op deze leidingen). Het is onwaarschijnlijk dat dit bij geen van de gebouwen rondom de inslagplek gebeurd is. De trechter onder de grond waardoor storingen kunnen ontstaan in het elektriciteitsnet is makkelijk 1000m tot 1500m groot. Het hoofdgebouw is slechts 35 meter van de inslag verwijderd en het poppentheater 80 meter. Ondenkbaar dat zij niets gemerkt hebben qua storingen in elektronische apparaten. Vreemd!

Bovendien is er bij bliksem sprake van een indirecte index directe versus indirecte inslaginslag, wanneer iemand vlakbij een direct inslagpunt is. Men wordt dan indirect door bliksem getroffen binnen 20 meter (soms zelfs tot een straal van 150 meter). Dit gebeurt als er twee contactpunten zijn met de grond, die beide op een verschillende afstand van het punt van de inslag staan (er is dan potentiaalverschil). Omdat grond slecht geleid, kiest de elektrische lading ervoor via het lichaam te gaan. Dat kan voelbaar effect hebben tot 25 meter of zelfs 150 meter van het punt van inslag. Ennadien heeft kennelijk nét geen voelbare schok gekregen, maar haar opmerking dat er mensen wegliepen van het punt van inslag, is vreemd. Die weglopende mensen zouden indirect geraakt zijn.

Poppenspeelster Ennadien Blink. “Toen was er een keiharde klap. Verderop zag ik vlammen aan de onderkant van een boom. Daarna zag ik mensen wegrennen” (AD).
Ze staat zelf op ongeveer 80 meter afstand van de bewuste eikenboom. Bij een indirecte inslag van bliksem zijn de meeste mensen op zijn minst even beduusd. Wegrennen?

Het lijkt alsof er helemaal geen blikseminslag is geweest.

About maudoortwijn

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in Maatschappij and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s