1997 de Veldslag bij Beverwijk: Carlo Picornie hoe kon het zover komen?

SUPPORTERSOORLOG-PICORNIE-PRIJSWat maakte dat de dag zo afliep voor Carlo, die even een broodje ging halen op De Dam?

 • Enkele weken daarvoor hadden Ajax-hooligans een nederlaag geleden in gevechten bij de ring van Amsterdam (A10). Feijenoord kwam die dag met een grotere groep opdagen, hoewel de afspraak was om 50 tegen 50 te matten. Je maakt mij niet wijs dat er geen AIVD-er onder de Ajax-jongens zat, die wist dat Feyenoord met meer dan 50 man zou komen. Hoe dan ook, het was een nederlaag.
 • Ajax-hooligans hadden daarom gepland om de Feyenoord-hooligans bij Beverwijk op te wachten, als ze voor de wedstrijd naar Alkmaar zouden rijden op 23 maart 1997. De Feyenoord-clan kan die provocatie niet aan zich voorbij laten gaan. Met 300 man sterk lieten ze auto’s achter op de snelweg, om in een weiland te vechten met Ajax-hooligans. De Feijenoord-clan verwachtte de confrontatie op 23 maart, onduidelijk is of zij ook de locatie daarvan (mede) overeen gekomen waren.
 • Voormalig harde kern hooligan (van Ajax) Carlo Picornie had dat leventje min of meer achter zich gelaten. Als hij die ochtend even brood gaat halen voor zijn gezin op De Dam, bellen net op dat moment zijn ouwe maten hem op en halen hem over mee te vechten. Het is 23/03/1997. Zijn vriendin weet niet dat hij weg is om te matten.
 • Hoe hij op de grond is komen liggen, dat is niet duidelijk. Carlo moet zichtbaar zijn geweest voor vriend en vijand gezien waar hij lag (naast een auto die in brand stond).
 • Minstens 3 mannen hebben samen op hem ingeslagen, terwijl hij al op de grond lag. Dit gaat tegen de hooligans mores in. De ongeschreven regel is dat je stopt, als iemand ligt.
 • Het lijkt erop dat geen van zijn maten hem kwam helpen, hoewel  het een situatie was die duidelijk uit de hand liep (lang blijven liggen en dan door 3 man geslagen worden, terwijl je nog op de grond ligt/knielt).
 • De politie moet het allemaal gezien hebben vanaf de snelweg, maar greep niet in.
 • Waarom stonden er die dag auto’s op exact die plek en verder niet? Dit is een afrit van een snelweg! Staan die daar altijd? Want het is niet zó dicht bij de Zwarte Markt. Verderop zie ik in ieder geval geen auto’s staan. Waarom parkeert iemand daar?

 

p.s. Rijkswaterstaat kiest ervoor de film niet integraal beschikbaar te maken. De camera die alles filmde, zoomde enkele keren uit en heeft dus niet alle cruciale momenten van de aanval op Carlo Picornie kunnen vastleggen. 

This entry was posted in Picornie, regio Amsterdam and tagged , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to 1997 de Veldslag bij Beverwijk: Carlo Picornie hoe kon het zover komen?

 1. Jimmy is Back says:

  Kende je dit liedje al ? Het is zo fout, dat ik het niet meer geloof. Dit is bedoeld om effect te hebben, want een echte hooligan doet dit niet zo. Die slaan mekaar verrot maar daar blijft het bij.

  ohh kom maar eens kijken
  wat er in het weiland ligt
  carlo picornie, met zijn ogen dicht
  hij was heel stoer, hat veel lef
  hij is vermoordt door SCF
  de f-side die de benen nam
  DE WINNAAR WAS DE HAMERMAN

 2. Jimmy is Back says:

  Is 23/3 dus 233 ook wat? Of alleen 223?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s