Nederland volgens RSF op 4e plaats wereldwijde ranking persvrijheid. Hoe erg moet het elders wel niet zijn?

MH17-flight-crash-site-in-011Volkskrant: Wereldwijde persvrijheid flink verslechterd

De persvrijheid is afgelopen jaar flink verslechterd. Dat blijkt uit de vandaag gepubliceerde persvrijheidsmonitor van de internationale organisatie Reporters Without Borders (RSF).

Lees het artikel in de Volkskrant: LINK http://www.volkskrant.nl/binnenland/wereldwijde-persvrijheid-flink-verslechterd~a3850176/

De Nederlandse pers staat wel degelijk flink onder controle. De eindredacteurs van de grootste Nederlandse kranten houden nauw contact met de overheid. Zij weten welke schandalen koste wat kost in de doofpot gehouden moeten worden. Ik word zelf al jarenlang door journalisten herkend op straat (zonder dat ik ooit contact met hen opnam). De media zijn perfect op de hoogte en brengen het meeste nieuws op de wijze die vanuit Den Haag als ‘acceptabel’ gezien wordt. Zij ondersteunen in feite de Haagse politieke volksmennerij. Alleen af en toe wordt er een kleine steek onder water gegeven.

  • De zaak Demmink is door Den Haag naar voren geschoven om als bliksemafleider te dienen voor alle andere pedoschandalen in Den Haag. Zogenaamd moedige journalisten steken hierbij hun nek uit (maar waarschijnlijk in overleg). 
  • In specifieke strafzaken rapporteren de media consistent hetzelfde, hoewel inhoudelijk de zaken helemaal niet zo eenduidig zijn. Denk hierbij aan zaken als Lucia de Berk, Marianne Vaatstra, Koos Hertog.
  • De bevolking wordt dom gehouden. Hoeveel journalisten waarschuwden ons vooraf voor de slechte euro-gulden wisselkoers? Is het effect van de actie ECB, om 1100 miljard bij te printen, goed aan u uitgelegd? Weet u wat de gevolgen zijn voor burgers als de AIVD alles van u mag tappen? Zijn er gewone mensen op TV geweest, die aan u uitleggen hoe zij levenslang benadeeld zijn, omdat de AIVD besloot dat zij “wel interessant” waren om te tappen? Nee, dat alles wordt u niet verteld. Daarom beseft u ook niet wat er gebeurt.  

De journalistieke sector begint wel wakker te worden i.i.g. [LINK].

About maudoortwijn

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in Media and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s