De zogenaamde ‘verwarde man’ – Een opgeblazen incident

Dit gaat om een niet verwarde man met een ‘nep-pistool’. Uiteindelijk blijkt dat de jongeman een nieuwsuitzending wilde voorlezen, om zijn eigen beleving van wat er gaande is te delen met de Nederlandse bevolking. Zijn bewering dat het nieuws gekleurd zou zijn, is alles behalve een teken van verward zijn.

Welke vragen heb ik over het incident?

  • Door welke geheime diensten zegt de jongeman gestuurd te zijn? Hebben deze diensten de voor te lezen tekst ook geschreven? Hoe hebben deze diensten de jongeman zover gekregen om tot actie over te gaan?
  • Waarom kon/wilde de NOS niet op ditzelfde tijdstip gewoon een journaal uitzenden? Dat moet mogelijk zijn, desnoods vanaf een locatie iets verderop? Volgens bronnen was er een studio beschikbaar in het gebouw naast de NOS studio.
  • Welk doel is ermee gediend om op deze wijze het incident ‘op te blazen’? Ik neem aan dat studio’s vaker te maken hebben met burgers die per se willen dat hun verhaal gehoord wordt. Nu komt de NOS weinig professioneel over.

Dit wordt op het journaal en in de Telegraaf over hem gezegd. Veel aandacht voor iets wat ook onopvallend door Justitie zou kunnen zijn afgehandeld.

http://www.telegraaf.nl/tv/nieuws/ttvnieuws/23620790/Het_was_een_vervelende_knul.html?vp=33

Als het zo doorgaat, worden er straks weer mensen preventief opgepakt als de buren zich ergeren aan “sneeuwballen gooien” of iemand “wat vreemd” vinden. Nederland politiestaat, het komt er aan. Hoe? Omdat de gemiddelde Nederlander niet verder nadenkt dan subjectieve gevoelens die de media (bewust!) bij u oproepen. Een lone wolf is minder bedreigend dan een politiestaat. Denk na!

Briefje NOS kaper 29 Jan 2015 B8isp7ZCYAAhQ05Bedreigend is het briefje wel, dat geef ik toe. 

En het werkt, want anderhalf miljoen mensen keken het ‘noodjournaal’. [LINK]. En het is zelfs opgeblazen tot wereldnieuws! Kunt u zich dat indenken? Een 19-jarige student doet met een nep-pistool een poging om enkele minuten zendtijd te krijgen na het journaal en deze poging mislukt. Wereldnieuws! man man man.

Journaal 29 Jan 2015 NRC Next B8i5JmOCYAA1ldmWat overigens wel grappig was, is deze foto van de NRC Next! Deze gedrukte krant had een extra lang journaal reeds ‘ingepland’ in de TV-gids. Hoe dat kan? De uitzending van “Wie is de Mol?” waren ze vergeten te vermelden. En op 29 januari 2015 bleek dit een zeer juiste weergave van hoe de toestand zich ontwikkelde in de studio. Ik ga er vooralsnog vanuit dat dit allemaal een geestige toevalligheid is.

About maudoortwijn

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in Maatschappij, Media and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to De zogenaamde ‘verwarde man’ – Een opgeblazen incident

  1. kaskaas says:

    Dit is echt een vreemd verhaal. Ik weet niet of ik het moet geloven. Sommige mensen zeggen wel eens dat land overstuur raakt als iets basaal als het nieuws er niet is op TV. Weinig moeite en groots effect van de diensten. Nou, poepoe. Die NOS toch.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s