Gezond verstand en de berichtgeving rondom Fred de Brouwer

Ik wilde eigenlijk geen aandacht besteden aan wat diverse blogs schrijven, maar wellicht is er behoefte aan. Bij deze.

 • Fred de Brouwer is wel degelijk overleden, ik heb de overlijdensakte gezien, de ziekenhuisarts gesproken en foto’s van die nacht in het politierapport bekeken etc. Ik sluit uit dat iemand als Fred de Brouwer dat allemaal kan faken. [link]
 • Veel mensen praten over een “begrafenis” als er een begrafenis/crematie is. Met deze eerste term zijn de meeste van ons opgegroeid, hoewel tegenwoordig zowel een begrafenis als crematie gebruikelijk is. [link]
 • De datum van de crematie kan verwarring hebben gegeven, omdat er a) een tijdsverschil is met Nederland is, en b) er de avond voor de crematie een herdenkingsbijeenkomst was op dezelfde locatie (tempelcomplex te Na Tjom Tien). [link]
 • De rouwfoto is inderdaad met fotoshop gemaakt, omdat Fred de Brouwer geen recente foto had “in pak”. Op veel foto’s in Thailand draagt men een zomers tenue. [link]
 • Fred de Brouwer reed dagelijks scooter, zoals veel mensen in Thailand. Daarnaast had hij een auto. Hij vond dat belangrijk, omdat hij zakelijke contacten altijd met de auto wilde begeleiden naar productielocaties. [link]
 • De afhandeling van het testament duurt langer dan gebruikelijk. Dat komt omdat de broer van Fred de Brouwer tijd nodig heeft om te bepalen wat hij met de (beperkte) erfenis wil doen. De broer is de eerste erfgenaam en niet de Thaise partner. [link]

Ongetwijfeld is de tegenstrijdige berichtgeving met de beste bedoeling geschreven. Gezien het onderwerp zou ikzelf gekozen hebben voor een conservatieve benadering van “niet kloppende” details rondom een sterfgeval. Ieder zijn stijl.

U heeft gelijk. De foto hierboven past ook niet bij een sterfgeval, maar ik denk dat Fred de Brouwer deze typisch Thaise foto wel gewaardeerd zou hebben. Hieronder het tempelcomplex aan de Sukhumvit (bij Huay Yai) waar Fred gecremeerd is. Een eenvoudig en typisch Thais afscheid, dat is wat hij kreeg.

SAM_9374 tempel crematie

 

Het lijkt me niet nodig om alle papieren online te zetten die het overlijden bevestigen. Desgewenst mogen lezers mijn dossier inzien.

Dit is hoe het wel gebeurd is die bewust avond (link). 

This entry was posted in Fred de Brouwer, Media, Privacy and tagged , , , . Bookmark the permalink.

5 Responses to Gezond verstand en de berichtgeving rondom Fred de Brouwer

 1. jimmypimmy says:

  Het is stil aan de overkant…

 2. Zowel Martin Vrijland als Hendrik-Jan hebben roddels en achterklap verkocht als nieuws. Het is schandalig. Ik lees die sites ook nooit want ik erger me de haren van mijn hoofd, gatsie. Wat moet de partner van Fred wel niet denken als ze dit leest. Dat is toch erg?

 3. kaskaas says:

  Martin V is een geitenbreier. Heb het altijd al gezegd. Hij filosofeert er wat op los, zonder echte bewijzen, enkel suggestie. Micha K is wel geinformeerd, maar dat is vast niet zomaa. Die kiest ervoor aan het zieken en stoken dat manneke. Het is me wat.

 4. Pingback: De zeer dubieuze zaak en het proces rond Els Borst (D66) | Erwin Lensink Vrij

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s