Op 28 december gedenken we de moord op onschuldige jongens

AANGIFTE 

  • Aangifte door:       G.J.M. Oortwijn
  • Target:                    De heer Maarten Driehuis en de heer Loe van Sint Fiet
  • Dag en tijdstip:     5 juni 2001
  • Datum aangifte:   28 december 2013

17mdIn 2001 werkte ik voor Gemini / Capgemini Strategic Consulting, gevestigd te Utrecht. Ik werkte in een team van 59 mensen (zie bijlage pdf). Op 5 juni 2001 overleed teamgenoot Maarten Driehuis (geboren 15-10-1969 te Bangkok) met als officiële doodsoorzaak zelfmoord. Hij was een fulltime consultant. Een half jaar later overleed Loe van Sint Fiet (geboren 8-5-1956), ook met als officiële doodsoorzaak zelfmoord. Loe van Sint Fiet was fulltime consultant en daarnaast officieel ‘de vertrouwenspersoon’ van het team.

De dag nadat de heer Loe van Sint Fiet overleed, was er een maatschappelijk werkster uitgenodigd op kantoor om de twee zelfmoorden te bespreken met het team. Zij liet ons direct weten, dat het “zeker toeval” is, als zoiets tweemaal gebeurt. Deze maatschappelijk werkster besteedde vooral aandacht aan het overtuigen van het team dat het a) toeval was en dat b) beide heren ernstige psychische problemen hadden. Er was geen enkele aandacht voor rouwverwerking, waardoor zij niet overkwam als een professioneel maatschappelijk werkster. Daarbij was het vreemd dat ze zeker was dat het toeval was, nog voor er überhaupt een onderzoek zou hebben kunnen plaatsvinden. Deze inschatting is ook niet een taak van een maatschappelijk werkster. Het was duidelijk de bedoeling van deze vrouw, om eventuele twijfels over de zelfmoorden weg te nemen. Opvallend was verder hoe de maatschappelijk werkster zichzelf niet voorstelde, noch wat betreft haar naam, noch wat betreft de organisatie waarvoor zij werkte. Zij had lang licht golvend donkerblond haar, bijna tot op haar middel; ze was ongeveer 50 jaar oud; een zongebruind blank gezicht met een grote neus; 1,60cm lang; brede heupen; enigszins gezet postuur met een slanke taille. Enkele collega’s dachten dat zij Van Luijn heette. Zij was uitgenodigd met medeweten van de managing partner Jurgen Wasser (3-9-1958).

Diezelfde dame had ik enkele maanden daarvoor ook gesproken toen ik contact opnam met de arbodienst Arboned vanwege een geval van stalking op het werk. Destijds noemde zij zich Johanna en gaf ze aan als invalster te werken voor de vaste vertrouwensarts van Arboned voor Capgemini. Haar achternaam noemde ze niet. Ook kon ze me geen e-mailadres geven van haarzelf bij Arboned (ook niet van degene voor wie ze inviel).

Ik beschouw deze twee sterfgevallen als verdacht. Statistisch gezien is de kans op twee zelfdodingen in een klein team minimaal: minder dan 0,003% (zie bijlage aangifte). Er was ook geen goede reden om aan zelfdoding te denken. In beide gevallen gaf de directe omgeving aan dat het geheel onverwacht was en dat het juist goed ging met hen. In de dagen na de melding van zelfmoord is in beide gevallen bij ons op kantoor gezegd dat de overledene in kwestie al langer psychologische problemen had. Dit werd in beide gevallen stellig ontkend door de mensen in de directe omgeving van de overledenen. In beide gevallen is er ook geen afscheidsbriefje gevonden. Het is onwaarschijnlijk dat deze beide heren zelfmoord hebben gepleegd.

Getekend,

G.J.M. (Maud) Oortwijn

De gehele aangifte inclusief bijlages attached (AANGIFTE).

This entry was posted in Bangkok, Justitie, Politie, Waarheidscommissie and tagged , , . Bookmark the permalink.

One Response to Op 28 december gedenken we de moord op onschuldige jongens

  1. jimmypimmy says:

    De meeste mensen laten toch een briefje na? 25% misschien niet, de rest echt wel. Dus ehhhh. Dat is nog eens delen door 16 (/4 en /4) dan kom je op 0,0002%. Oe. Hele kleine kans. En 1 van de 2 komt uit Bangkok? Zijn die zelf de privedetective gaan uithangen? Dat zouden ze toch niet doen achter jou rug om? raar, wat maak je allemaal mee zeg. Sowieso een raar verhaal.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s