Wientjes: ‘Koningin geeft op staatsbezoek tikje dat nodig is’

vmWientjes8742_40576-586x404Dit zijn media-optredens om nooit meer te vergeten. Onthou het. Er wordt lip-service gepleegd, omdat het Oranje huis nu eenmaal de positie misbruikt om baantjes te verdelen. De toegevoegde waarde van vorstenhuizen voor de internationale handel is nul zo niet negatief. En dat weet Wientjes. Wientjes dient met dit interview niet het bedrijfsleven, maar slechts de hofkliek. Hij is dus geen man van het bedrijfsleven. Het is een ambtenaar die kruipt.

Mocht de heer Wientjes anders beweren: Ik ken hem niet en heb nooit met VNO-NCW of aanverwante organisaties gesproken. Hij deed namelijk naar oud-collega’s van me, alsof of hij me persoonlijk kende. Niets is minder waar.


VNO-NCW 11-10-2011 – Het koningshuis moet blijven functioneren zoals het nu doet. Dat zei Bernard Wientjes gisteravond tijdens het Monarchiedebat van de NOS. Volgens de voorzitter van VNO-NCW heeft de koningin een belangrijke taak tijdens staatsbezoeken. ‘Bedrijven vertellen mij dat haar aanwezigheid net het tikje gaf dat nodig was’.

Wientjes vergezelt koningin Beatrix vaak tijdens staatbezoeken. Tijdens ronde tafelbijeenkomsten van het bedrijfsleven schuift zij aan. ‘Niet dat de koningin daar zaken gaat doen, helemaal niet zelfs. Maar haar aanwezigheid, de sfeer rondom zo’n tafel en de betrokkenheid van ons bedrijfsleven levert iets op’, aldus Wientjes. ‘Het is een combinatie van professioneel en een stukje magie. Dat maakt haar een heel andere vertegenwoordiger dan een minister-president of een premier’, aldus Wientjes over onze vorstin, die een 7,6 als rapportcijfer kreeg van het Nederlandse publiek.

Wientjes: ‘Als ik elk jaar aan mijn leden om een rapportcijfer vraag voor het kabinet, dan varieert dat altijd tussen een 5,5 en een 6,5. En dan is een 6,5 ontzettend goed. En als je aan mijn leden die meegaan op staatsbezoek om een rapportcijfer voor de koningin vraagt, is het een 8-plus, misschien wel een 9.’

Leest het helemaal op VNO-NCW…. en onthou het.

About maudoortwijn

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in international, Koningshuis, Politiek and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Wientjes: ‘Koningin geeft op staatsbezoek tikje dat nodig is’

  1. Dat is de machtigste man van Nederland? Omdat die Bea-kwijler is, anders niets.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s