Dit is Anouk V. – een meelevende journalist bij TV Brussel

Anouk V balkOf wacht?

In juli 2011 besefte ik dat ik iets moest doen. Omdat ik wist dat het gevolgen zou hebben voor mijn reisgenoot destijds, wilde ik niets doen zonder eerst te overleggen over ‘hoe en wat’ voor ons beide het beste zou zijn als aanpak. Wat gebeurde er toen geheel onverwacht?

Anouk V. (sinds 1997 zijn we vriendinnen geweest) deed alsof ze niet thuis was en verschool zich in haar Jettense keuken, om de deur niet open te hoeven doen. Hierna belde ze de politie met het verhaal dat ik haar stalkte. Een half uur later stond ik samen met een politieman in handboeien in haar woonkamer. Politieman wilde uitleg van Anouk.

Volgens Anouk V. was ik in de war. Ze kon alleen geen zinnig woord uitbrengen, om uit te leggen waarover ik dan in de war was. Ik weet dus niet of Anouk volhoudt dat ze nooit in Bangkok is geweest óf dat ze daar nooit pedo’s heeft betrapt met mij. Geen idee wat haar standpunt is. Het enige wat ik begrijp aan haar standpunt is: dat ik gek ben! De paniek sloeg er in bij Anouk en dus deed ze wat ze doet, als alles te ingewikkeld voor haar wordt: dom om zich heenslaan, zonder na te denken over consequenties. Fout. Heel fout. Dat is dus wat een Belgische journaliste doet als gewone burgers in levensgevaar zijn. En dankzij mij is ze destijds nog heelhuids uit Bangkok weggekomen: naar Cambodja!

Cambodia 2 Cambodja     corine v balk

Anouk V. belde snel haar zus, Corine V., die advocaat is. Deze advocate (foto boven, rechts) uit Antwerpen, maakte het nog wat bonter: ik moest volgens haar door de politie meegenomen worden, zodat ik drie dagen gedwongen opgenomen zou kunnen worden in een inrichting voor geestelijke gezondheidszorg ter observatie. Ik zou namelijk schizofreen zijn, zei ze. Dat is uiterst vreemd, want deze advocate Corine V. had ik -in de hoedanigheid als zus van- al meer dan 5 jaar niet gezien. Haar beschuldiging en aantijgingen zijn onjuist en beschamend, als advocaat en als mens.

U moet begrijpen dat Anouk V. alternatieven had om met de situatie om te gaan. Haar zus is advocaat. Ze werkt zelf als journalist voor TV Brussel en haar partner is jarenlang TV-producent geweest. Ze kent in die hoedanigheid prive genoeg media-mensen en diverse politici in Brussel. Bovendien heeft ze -heel veilig- niet een Nederlands paspoort (haar moeder is Nederlands en haar vader Belgisch).

Anouk V. had ook rustig aan me kunnen laten weten, dat ze geen contact wil, omdat ze waanzinnig bang is en aan de veiligheid van haar kinderen moet denken. Dat had ik begrepen, hoewel niet gewaardeerd. Nu kiest ze ervoor om een vriendschap van >12 jaar te laten eindigen door mij willens en wetens de vernieling in te jagen. Zij zouden het niet erg vinden als ik onterecht zou zijn opgesloten in een inrichting, waarschijnlijk hopende dat ik er nooit meer uit zou komen (anders ben je helemaal dom als advocaat). Als je een onschuldige burger in deze context aanlevert aan politie, dan is dat een poging tot moord.

De politie in Jetten wist al lang wat er aan de hand was (ik wist dat alleen niet). Het gedrag van de familie Vanherf was net zo wanstaltig als dat van de politie.  Ze lieten me uiteindelijk gaan na drie uur verhoor en vernedering. En nee, ik was niet zo dom om deze Belgische blauwe man de namen van het Bangkok verhaal te geven, die zijn in Jetten anoniem gebleven destijds. De agent geloofde het verhaal van Anouk V. sowieso niet, mede omdat ik enkele weken daarvoor nog bij haar op kraambezoek was geweest. Ze had ter identificatie van mij aan de politieman een foto laten zien van mij van die kraamdag en de politieman had dus gezien ‘hoe ik die dag haar baby mocht vasthouden’ (notabene!). Dat strookte niet met de rest van haar verhaal.

Kan je je indenken dat wat idioten Anouk Vanherf geselecteerd hebben voor een geheime dienst project, maar dan in de rol van behulpzame vriendin? Hoe dom zijn die lui? Zo dom als maar zijn kan, alleen parasiterend op het leven en talent van een ander. 

Dit is wat sommige mensen doen, als het systeem niet meer functioneert en medemensen in gevaar zijn. Het laat zien wie iemand echt is. In ieder geval is ze geen betrouwbare bron van informatie. En ik vind haar een slecht mens.

ps. Het was gruwelijk daarna op het politiebureau. Agenten plegen kennelijk misdaden, als ze weten dat ze ermee wegkomen. Fatsoenlijke politie (als in: wetshandhavers) heb ik nog nooit ontmoet. Het lijkt me hele sprong voorwaarts als de Westerse wereld ooit in staat is een politiekorps te implementeren, wat geen criminele organisatie is. Nu hebben we geen wetshandhavers, slechts criminelen met immuniteit. Maar goed, je moet als burger nu eenmaal wat om levend uit een bureau te komen. En ik heb ook die dag overleefd, ondanks de politie en ondanks de familie Vanherf. 

This entry was posted in Bangkok, Best -must read- posts, international, Justitie, Media, Pedonetwerk, Politie, Politiek and tagged , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to Dit is Anouk V. – een meelevende journalist bij TV Brussel

  1. jimmypimmy says:

    zo zeg, wat een kutwijven. ik zou me vrienden optrommelen en die wijven een lesje leren. maar ehhh, dit zijn dus je vrienden. fuck zeg. dan ben je gefuckt. en wij allemaal, als dit de media en de advocatuur is. waar zijn we nu helemaal mee bezig. en ze zijn niet lekker ook. (hoewel dat streepje voor de ogen wel suggestief is… 🙂 ze mogen thuisblijven.

  2. Deze is ook al heel duidelijk. Jee. En hoeveel mensen weten het dus en houden hun mond!
    https://maudoortwijn.wordpress.com/2013/03/13/achter-het-net-van-o/

  3. Pingback: Edith Schippers komt met Oostblok-wetgeving | De Bovenkamer – Het kan ook anders

  4. Hamecon says:

    Dit staat geheel los van de inhoud, maar de juiste spelling is Jette.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s