Stel, u koopt een nieuwe Mazda MX5

Stel, u wordt jaren tegengewerkt en weet u nog redelijk staande te houden. Dan koop je van de (Pepsico is zeer koningsgezind of juist helemaal niet) ontslagvergoeding, vrolijk een mooie auto en gaat dan heel stilletjes -zonder dat iemand het weet-  een baan zoeken bij een beter bedrijf. Goed voor jezelf zorgen, ondanks alles. Wat dacht je dan?

DSCN1470

Deze Mazda MX5 is door mij nieuw gekocht voor euro 34.ooo,- bij Biesheuvel in Amsterdam. Wat verwacht je vervolgens van de dealer?

  1. een goede service.
  2. een uitstekende service, gezien de marge op de nieuwe Mazda MX5.
  3. dat de garagehouder zijn best doet het u zo vervelend mogelijk te maken.

U raadt het vast al. Na de aankoop lukte het niet altijd om de auto in de eerste versnelling te zetten en/of in de achteruit. De garagehouder vond dit een nieuwigheidje, wat er zeker af zou gaan bij het inrijden. Natuurlijk legde ik dit vast in een e-mail en ik ben vaker terug gegaan, om het euvel te laten verhelpen. Totdat ik bemerkte, dat het altijd erger werd, als ik bij de garage was geweest. Hij schakelde beter als ik er gewoon een tijdje mee reed. Op dat moment begon ik mij af te vragen of het euvel wellicht veroorzaakt werd door de garage. Daar leek het verdomd veel op. De garagehouder had er in ieder geval plezier in, om mij om de tuin te leiden. Op een gegeven moment werd ik bij Biesheuvel zelfs geholpen door een man die ik al eens eerder had gezien in een café in Amsterdam, waar hij mij wat lastig had gevallen (lang voor ik de auto had gekocht). Deze man vertelde me gemeen lachend dat het “niet goed schakelen” een mankement was, dat nu eenmaal vaker voorkomt en dat het dus normaal is. Dat was de dag dat mijn rechtsbijstand de afspraak bij de garage voor me geregeld had. Het moet niet gekker worden.

Ik besloot om langs te gaan bij een andere Mazda dealer voor mijn onderhoudsbeurt. Ook daar bleek de auto slechter van te gaan schakelen. Ze gaven zelf toe dat ze achter mijn rug om gebeld hadden met de andere Mazda dealer, hoewel ik gevraagd had dat niet te doen. Het werd overigens echt gevaarlijk toen ik op de snelweg niet kon optrekken in de 3, vanwege een vastzittende versnellingsbak. Vanaf het moment dat ik de auto niet langer voor onderhoud naar de Mazda dealer bracht, reed ie weer prima. Ik koos een ‘ergens om de hoek’ garage en bracht de auto gewoon langs zonder afspraak of wat. Nooit meer problemen gehad. Overigens belde Mazda nog wel een keer om te vragen waar ik dan nu het onderhoud deed. “Tja, wat denkt u mevrouw?” Volgens mij is dit niet wat Mazda zelf wil met haar klanten? Wie is invloedrijk genoeg om een importeur tegen diens wil dit te laten doen? Kennelijk heeft Biesheuvel dan gewoon geen keus en dat is te gek.

In 2011 verkocht ik de auto. Helaas wilde geen enkele garage de auto hebben voor de marktwaarde. Uiteindelijk deed ik hem weg voor 14.500 euro, je moet wat. De lage prijs heeft zeer waarschijnlijk te maken met de man die mij naar alle garages gevolgd is. Hij was ongeveer 60 jaar oud en enigzins zwaarlijvig. Hij volgde me in de auto waarmee hij ook al eens gepost stond voor mijn huis (zie foto onder, man zit in auto). Mind you: dit was dus in 2007-2010, lang voor ik ooit iets gezegd had over het voorval in Bangkok.

26-NX-LV

Voor meer veiligheid in dit land, is het nodig dat de privacy beter beschermd wordt.

About maudoortwijn

Maud Oortwijn had been a target of organized gang stalking for many years. We believe this must stop, for her and for everyone else facing it.
This entry was posted in Bangkok, Justitie, Koningshuis, Maatschappij, Media, Pedonetwerk, Politie, Waarheidscommissie and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.